O sută de elevi, înscriși la Școala de vară „Vreau să fiu student la USV Iași”

O sută de elevi vor testa timp de o săptămână viața de student la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de a Brad” din Iași (USV), în cadrul Școlii de vară „Vreau să fiu student la USV Iași”.

Cei o sută de elevi de la colegii și licee din Tecuci, Vaslui, Galați, Botoșani și Iași vor fi cazați în campusul din dealului Copoului, vor lua masa la Cantina-Restaurant a Universității și vor participa la diverse activități și cursuri organizate pe domenii economice de interes, special dedicate acestora.

„Scopul acestei activități este acela de a oferi oportunități noi elevilor de liceu prin care să experimenteze viața de student timp de o săptămână, în vederea adaptării acestora cu specificul vieții academice.Elevii vor avea parte de activități didactice în scopul familiarizării cu disciplinele studiate în cadrul facultăților USV, vor afla informații inedite și curiozități privind siguranța alimentelor, nutriția și salvarea vieții necuvântătoarelor. De asemenea, o atenție deosebită va fi acordată activităților practice, elevii având parte de vizite de studiu în atelierele de microproducție ale USV Iași, dar și în fermele didactice ale acesteia ”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.

Viitorii studenți ai USV Iași vor mai avea parte și de excursii organizate la diverse obiective turistice ale Iașului.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;