Candidații pentru ocuparea funcției de director de școală susțin joi prima probă scrisă a concursului

Joi, 8 septembrie, la centrul special organizat la Școala Postliceală Sanitară „Gr. Ghica Vodă” este programată proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Iași (sesiunea iunie-octombrie 2022), informează Inspectoratul Școlar Județean.

La nivelul județului Iași, pentru cele 48 de posturi vacante de directori și directori adjuncți sunt înscriș, în vederea susținerii  probei scrise  42 de candidați.

Accesul candidaţilor în sala de concurs se va face în intervalul orar 08.00 – 08.45, pe bază buletinului de identitate, cărții de identitate, cărții de identitate provizorie sau a pașaportului.

Proba scrisă va începe la ora 10.00, durata acesteia fiind de 120 minute, candidații care nu vor fi prezenţi în sala de examen în momentul deschiderii plicului cu subiecte urmând să piardă dreptul de a mai susţine examenul.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 8 septembrie 2022.

Conform calendarului concursului, perioada pentru contestații este 8-9 septembrie 2022. Contestațiile la proba scrisă pot fi transmise online la adresa concursdirectoriis@gmail.com, sau pot fi depuse la registratura Inspectoratului Școlar Județean Iași: pe 8 septembrie 2022, în intervalul orar 15.30-16.30, și pe 9 septembrie 2022, în intervalul orar 9.00-13.00.  În cazul în care contestația este transmisă electronic, candidatul va anexa și o copie a buletinului/cărții de identitate.

Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afișate în data de 13 septembrie 2022.

Este declarat „admis” la proba scrisă candidatul care a obţinut cel puţin nota 7.

Pot participa la proba de interviu doar candidaţii declaraţi admişi la proba scrisă.

În perioada 14—18 septembrie se înregistrează opțiunile candidaților pentru unitatea la care candidează și, în funcție de opțiune, se depun documentele pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n) din metodologia concursului.

Perioada 19—20 septembrie  este prevăzută pentru constituirea comisiilor pentru proba de interviu, iar pe 21 septembrie  se va publica graficul de desfășurare a interviurilor.

Desfășurarea probei de interviu va avea loc în perioada 22—29 septembrie. În perioada 23-30 septembrie este prevăzută depunerea contestațiilor la proba de interviu și soluționarea acestora.

Pe 30 septembrie vor fi afișate rezultatele finale, iar pe 3 octombrie  candidații declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ își vor exprima opțiunile.

Pe 4 octombrie  vor fi validate rezultatele finale, iar pe 5 octombrie  se vor emite deciziile de numire.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;