E.ON susține Asociația Zi de Bine în lansarea primei platforme digitale din România dedicate persoanelor cu deficiențe de auz și tipice

În această lună, E.ON susține proiectul Pesemne.ro, inițiat de Asociația Zi de Bine, care în colaborare cu Asociația 321Sport lansează prima platformă digital-interactivă din România pentru persoanele cu deficiențe de auz și tipice.

La nivel mondial, doar aproximativ 20% dintre persoanele cu deficit de auz cunosc limbajul semnelor, fapt care formează o barieră între ei și ceilalți oameni, și care totodată îngreunează integrarea lor în societate. Pesemne.ro va fi prima platformă care va facilita învățarea limbajului semnelor, pentru a deschide comunicarea între o categorie de oameni care are nevoie să fie înțeleasă, sprijinită și auzită dincolo de cuvinte.

Partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank vor oferi 38.000  euro pentru realizarea acestui proiect.

„Pesemne.ro este o platformă atât de necesară în acest moment în România, când numărul persoanelor cu deficiențe de auz este în creștere. Această platformă îi va putea aduce împreună pe oamenii tipici, deschiși să învețe rapid limbajul semnelor și bineînțeles pe oamenii cu deficiențe de auz. Odată învățat limbajul mimico-gestual, comunicarea dintre noi toți devine mai facilă, iar distanțele se micșorează semnificativ” au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

La nivel mondial, peste 360 de milioane de oameni au probleme de auz, dintre care doar 70 de milioane folosesc limbajul semnelor, sub 20% dintre aceștia. În România, în prezent, sunt peste 30.000 de hipoacuzici, 5.000 dintre ei fiind copii iar în următorii cinci ani se anticipează o creștere considerabilă.

Pesemne.ro va fi prima bază de date video de limbaj al semnelor din România, care va funcționa ca un dicționar video de cuvinte și expresii care să ajute rapid la construirea de fraze conversaționale. Platforma va grupa cele mai importante 1.000 de cuvinte, pentru fiecare cuvânt se va înregistra un scurt video care va reprezenta traducerea acestuia în LMG (limbaj mimico gestual).

Asociația 321Sport este una dintre cele mai responsabile comunități sportive din România care a adus mișcarea în viețile a mii de români. Echipa 321Sport le oferă amatorilor de sporturi în echipă prietenie, inspirație, educație, sfaturi, susținere și experiențe de creștere și dezvoltare.

 „Suntem norocoși că putem să auzim și putem să ne bucurăm de toate simțurile. Însă vrem ca și oamenii cu deficiențe de auz să se simtă integrați în societate în fiecare zi, printr-un efort comun pe care noi, toți ceilalți, simțim nevoia și ne dorim să îl facem, tocmai pentru că incluziunea socială este cel mai bun lucru la care cu toții putem contribui“, a declarat Radu Restiva, Președinte 321Sport.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite la adresa https://www.zidebine.ro/doneaza.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;