5:13 pm - Friday April 18, 9084

Protest al angajaţilor de la Ambulanţă, astăzi, la Iaşi

Salariaţii din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Iaşi vor protesta faţă de lipsa de reacţie a Guvernului vis-a-vis de nemulţumirile exprimate de angajaţi în legătură cu lipsurile cu care se confruntă serviciile publice de ambulanţă.

Protestul va consta în afişarea pe toate ambulanţele operative care vor circula astăzi în oraş, începând cu ora 10.00, a mesajului “PROTEST NAŢIONAL”.

“Întregul protest se va desfăşura, practic, la Bucureşti, între orele 10.00 – 12.00, în Piaţa Revoluţiei, unde va fi pichetat Ministerul Afacerilor Interne, respectiv  sediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). De la ora 12.00 la ora 12.20 este programat un marş de protest pe traseul Piaţa Revoluţiei – Piaţa Victoriei, urmând ca între orele 12.30 – 14.00 să aibă loc pichetarea sediului Guvernului României. La Iaşi, protestul va consta în faptul că maşinile Serviciului Judeţean de Ambulanţă vor avea lipite pe parbriz câte un afiş pe care va scrie PROTEST NAŢIONAL”, a declarat Gheorghe Brişcaru, liderul de sindicat din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi.

Protestul este organizat de Blocul Naţional Sindical (BNS) împreună cu Federaţia Naţională Sindicală “Ambulanţa” din România (FNSAR), la acţiune fiind aşteptaţi să participe peste o mie de salariaţi din toate serviciile judeţene de ambulanţă din ţară.

Principalele nemulţumiri ale salariaţilor din cadrul serviciilor publice de ambulanţă sunt lipsa achiziţionării de ambulanţe noi în ultimii trei ani, respectiv lipsa oricărui demers din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) în ceea ce priveşte desfăşurarea contractului-cadru pentru anii 2018 / 2022 semnat care prevede înnoirea parcului auto al serviciilor judeţene de ambulanţă, aşa cum s-a promis de către guvernanţi, tergiversarea şi amânarea aplicării Legii nr. 5 /2021 privind statutul personalului profesionist operativ de intervenţie din cadrul serviciilor civile care asigură asistenţă publică medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat, precum şi nu în ultimul rând creşterea nivelului salarial al angajaţilor din serviciile publice de ambulanţă.

Potrivit liderului de sindicat, în acest moment, parcul auto al Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Iaşi numără 63 de autosanitare, multe dintre acestea având peste 800.000 de kilomentri parcurşi la bord, în condiţiile în care necesarul ar fi de peste o sută, având în vedere că judeţul Iaşi este, după Bucureşti-Ilfov, al doilea ca număr de solicitări anuale la Ambulanţă.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;