5:14 pm - Saturday April 29, 7482

Angajaţii CJAS Iaşi s-au aflat luni, timp de două ore, în grevă generală

Angajaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi s-au aflat luni, 10 iulie, în grevă generală, în semn de nemulţumire faţă de nivelul redus al salariilor. Astfel, între orele 10.00 şi 12.00, angajaţii CJAS Iaşi au întrerupt lucrul cu publicul şi au protestat în faţa şi pe holurile instituţiei.

Printre revendicările protestarilor se numără şi deficitul major de personal, existent în acest moment, care are drept consecinţă o îngreunare a relaţiei acestei instituţii cu beneficiarii şi furnizorii de servicii publice, după cum a declarat Monalista Artenie, purtătorul de cuvânt al CJAS Iaşi.

“Revendicările funcţionarilor publici din cadrul caselor judeţene de asigurări de sănătate se referă în primul rând la salarii, care sunt foarte mici. De şapte ani, nivelul acestora nu s-a mai modificat. Avem, de asemenea, o problemă şi în ceea ce priveşte deficitul de personal, care în acest moment este unul destul de mare. În ceea ce priveşte Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi, suntem a doua instituţie de acest fel la nivel naţional ca număr de furnizori de serrvicii medicale şi totodată ca număr de asiguraţi.

De asemenea, există o relaţionare deficitară şi din punct de vedere al sistemului informatic, pentru că acesta ne creează mari probleme. Este un sistem învechit, care ne pune în dificultate atât din punct de vedere al relaţionării cu asiguratul, dar şi cu furnizorul de servicii medicale”, a declarat Monalisa Artenie.

Aceasta a adăugat că, în prezent, deficitul de personal al CJAS Iaşi este unul destul de consistent, existând doar 85 de angajaţi faţă de un necesar de peste o sută de salariaţi.

“Pentru a ne putea desfăşura activitatea în condiţii optime este necesar să facem eforturi foarte mari şi dacă şi renumeraţia salariaţilor care lucrează în aceste instituţii este la un nivel scăzut, bineînţeles că există nemulţumiri”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al CJAS Iaşi.

Alături de angajaţii din cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi, luni, 10 iulie, între orele 10.00 şi 12.00, s-au aflat în grevă generală şi salariaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), precum şi cei ai Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi a Autorităţii Judecătoareşti.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;