5:14 pm - Saturday April 29, 0361

Peste 21.000 de elevi au beneficiat în luna iunie de abonamente gratuite pentru transportul în comun

Valoarea abonamentelor plătite în luna iunie de Primărie pentru transportul elevilor din municipiu a fost de 2.350.260 de lei, fondurile provenind în cea mai mare parte din bugetul local și parțial de la bugetul de stat. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, luna trecută au beneficiat de abonamente gratuite nu mai puțin de 21.366 de elevi.

Dintre aceştia, 14.564 de elevi și-au procurat abonamentele prin intermediul tonetelor Companiei de Transport Public (CTP), 6.736 prin aplicația 24pay, iar 67 de la casieriile pentru copiii orfani. De remarcat că, potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local, gratuitatea pentru elevi este valabilă pe tot parcursul anului calendaristic, nu doar pe perioada anului şcolar.

Transportul public a devenit gratuit pentru elevi în anul 2020, în municipiul Iași fiind acreditate, respectiv autorizate peste 120 de unități de învățământ ai căror elevi și preșcolari au dreptul de a obține abonamente de la CTP.

“Pentru ca numărul elevilor care beneficiază de abonamente gratuite electronice să fie cât mai mare este necesar ca unitățile școlare să se înregistreze, în prealabil, în aplicația creată de CTP. Aici, reprezentanții școlilor pot introduce, în mod facil, un set minim de date necesare înregistrării ulterioare a elevilor în aplicația 24pay. După această etapă, pentru a crea contul de elev, aceștia vor putea accesa link-ul www.sctpiasi.ro/elevi, unde vor completa denumirea instituției școlare la care studiază, numărul matricol, adresa de e-mail și parola. Toți acești pași sunt parcurși doar o singură dată. Ulterior, prin accesarea aplicației 24pay și scanarea oricărui cod QR, fie al celui afișat pe site-ul CTP, fie al celor din stații ori din mijloacele de transport, va putea fi procurat un abonament gratuit pentru 30 de zile”, precizează reprezentanţii municipalităţii într-un comunicat.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;