Judeţul Iaşi, pe primul loc pe ţară în privinţa rezultatelor obţinute de candidaţii care au susţinut concursul de titularizare

Procentul notelor de peste 7 (șapte) obținute de candidații din judeţul Iaşi care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice, respectiv a catedrelor vacante sau rezervate din învăţământul preuniversitar (sesiunea 2023), înainte de depunerea contestaţiilor, este de 56,08%, procent peste media națională, de 48%, și în creștere față de rezultatele înregistrate anul trecut (49,52%), județul Iași plasându-se din acest punct de vedere pe primul loc pe ţară.

Procentul notelor între 5 și 7 este, în judeţul Iaşi, de 31.00%, iar rata de promovabilitate de 87,08%. Din promoția curentă, 57,31% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte), peste media pe țară (44,99%), procent superior celui de anul trecut (46,1%) și care plasează județul Iași, din nou, pe primul loc la nivel naţional.1 1 candidați au obținut nota 10, Iașul fiind al doilea județ din țară din perspectiva notelor maxime obținute de candidați.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, 736 candidați au obținut note între 7 și 9,99, iar 413 de candidați au note între 5 și 6,99. La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 1.423 de candidați din totalul de 1768 de candidați care îndeplineau condițiile pentru a susține proba scrisă.

În centrele de evaluare au fost notate 1.332 de lucrări. Întrucât: 85 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, lucrările a patru candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei, iar doi candidați au fost eliminați din examen.

Rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2023 (înainte de înregistrarea contestațiilor) au fost publicate marţi, 18 iulie, pe pagina web dedicată, http://titularizare.edu.ro/.

Contestaţiile referitoare  la rezultatele obținute în cadrul probei scrise a concursului național de titularizare se depun la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iași, în conformitate cu termenul prevăzut de calendar, după cum urmează:

  1. a) 18 iulie 2023, până la ora 21:00, în scris, la Registratura I.S.J. Iaşi;
  2. b) 19 iulie 2023 până la ora 12:00, în scris, la Registratura I.S.J. Iaşi.

Contestațiile pot fi transmise la Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi și prin poştă electronică, la adresa de e-mail titularizare@isjiasi.ro  în data de 18 iulie 2023 şi în data de 19 iulie 2023 până la ora 12:00.

În cazul depunerii online a contestaţiei, cererea tip este semnată de candidat și se trimite scanată la adresa de e-mail titularizare@isjiasi.ro  însoţită de o copie a actului de identitate.

Rezultatele finale se vor afişa la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menționat în data de 26 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27-28 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Cadrul normativ care reglementează organizarea şi desfăşurarea concursului naţional de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar 2023, precum şi programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2023/.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;