Mircea Lucescu a devenit Cetăţean de onoare al municipiului Iaşi

Mircea Lucescu, cel mai mare antrenor român de fotbal din toate timpurile, a devenit, începând de astăzi, Cetăţean de onoare al municipiului Iaşi. Întrunit în şedinţă ordinară, plenul Consiliului Local a aprobat miercuri, 23 august, cu unanimitate de voturi, acordarea titlului de Cetăţean de onoare al municipiului Iaşi antrenorului Mircea Lucescu, fost selecţioner al naţionalei României şi actualul tehnician al formaţiei Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu este considerat cel mai bun antrenor român din toate timpurile. Component al echipei naţionale de fotbal şi selecţioner al naţionalelor României şi Turciei, “Il Luce” a înregistrat succese notabile şi în calitate de tehnician al unor formaţii de top din Europa, printre care Galatasary Istanbul, Beşiktaş Istanbul, Şahtior Doneţk (echipă cu care a reuşit să câştige Cupa UEFA în anul 2009) sau Dinamo Kiev. În îndelungata sa carieră, Mircea Lucescu a mai antrenat, printre altele, echipele italiene Brescia, Pisa şi Internazionale Milano, cu care a obţinut rezultate cu adevărat remarcabile.

Începând din anul 2013, Mircea Lucescu este Cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara, iar din anul 2018, Cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti. De asemenea, din anul 2009, “Il Luce” este Cetăţean de onoare al oraşului Doneţk, din Ucraina.

“Acordarea titlului de Cetăţean de onoare al municipiului Iaşi constituie o recunoaştere a meritelor sportive, pedagogice şi umane de excepţie ale domnului Mircea Lucescu, a importantei sale contribuţii la performanţa fotbalului românesc, cât şi afinităţii sale dovedite pentru oraşul Iaşi”, se arată în expunerea de motive care a însoţit proiectul de hotărâre suspus spre aprobare consilierilor locali.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;