5:14 pm - Monday April 30, 1235

Toate unităţile de învăţământ din municipiul Iaşi sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar

Toate unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiul Iaşi sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar, pe întreaga perioadă a verii fiind efectuate lucrările necesare pentru primirea în cele mai bune condiţii a elevilor.

Anunţul a fost făcut de primarul Mihai Chirica, miercuri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Palatul Roznovanu, în cadrul căreia au fost prezentate ultimele noutăţi în ceea ce priveşte pregătirea începerii noului an şcolar, care va debuta luni, 11 septembrie.

“Pe tot parcursul vacanței de vară și în mod deosebit în cursul lunii august am luat toate măsurile în vederea începerii în condiții cât mai bune a noului an școlar. Am dispus ca echipe mixte de la Direcția Tehnică a Primăriei, Servicii Publice SA, Salubris SA și Citadin SA să intervină pentru remedierea oricăror probleme legate de căi de acces, treceri de pietoni, indicatoare rutiere, iluminat public, spații verzi, arbori, curățenie, etc. Echipele noastre și remediază, dacă este cazul, starea rețelelor de utilități, iar Termo-Service SA verifică sistemele de termoficare pentru a pregăti sezonul de încălzire. Totodată, am solicitat verificarea tuturor șantierelor și lucrărilor din unitățile școlare, pentru a vedea ce grupe sau clase sunt afectate de lucrări și pentru a căuta, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, soluții pentru toți preșcolarii și elevii. Poliția Locală Iași va lua toate măsurile pentru siguranța elevilor, descongestionarea traficului, prevenirea delincvenței juvenile, a absenteismului școlar și a consumului de droguri”, a declarat primarul Mihai Chirica. Potrivit edilului, ca în fiecare an, municipalitatea va asigura în fiecare dimineață, prin Compania de Transport Public, curse speciale pentru preșcolari și elevi.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Şcolar Judeţean, în anul şcolar 2023/2024, în municipiul Iaşi sunt aşteptaţi la cursuri aproape 60.000 de preșcolari și elevi, din care peste 50.000 la unitățile de învățământ de stat.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;