Chirica, la deschiderea noului an şcolar: Este datoria noastră, a tuturor, să investim mereu în şcoală şi în educaţie

Deschiderea oficială a noului an şcolar la Iaşi a început cu inaugurarea celei mai noi grădiniţe din municipiu, realizată cu fonduri de la bugetul local. Este vorba despre Grădiniţa cu Program Prelungit “Sfântul Stelian” din cartierul Dacia, investiţie în valoare de 1,65 milioane de euro, cu 14 săli de curs şi o capacitate de 280 de locuri.
Pe lângă copiii din cartierul Dacia, la noua unitate de învăţământ situată pe strada “Prof. Ion Simionescu” vor învăţa în anul şcolar 2023/2024 şi o parte dintre copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 27, de pe strada Tabacului, precum şi cei de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 13 din Tătăraşi.
Seria de festivități de deschidere a noului an școlar a continuat la Colegiul Național, Liceul Universității „Alexandru Ioan Cuza” și Școala „Varlaam Mitropolitul”.
Alături de copii, părinţi şi cadre didactice, la ceremoniile de deschidere a noului an şcolar au participat primarul Mihai Chirica, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, directorul Agenţiei Regionale de Dezvoltare Nord-Est, Vasile Asandei, şi inspectorul şcolar general al judeţului Iaşi, Luciana Antoci.
“Profit de începerea școlii și repet ce am spus cu mândrie de atâtea ori: avem marele privilegiu de a trăi într-un oraş care şi-a făcut din învăţătură un blazon! Avem cele mai bune școli și licee din ţară, adică şi cei mai buni profesori, avem o întreagă armată de olimpici, deţinem cea mai veche universitate din România şi suntem unul dintre cele mai importante centre universitare al ţării! Să nu uităm că în şcoală se construiesc modelele pentru comunitate. Iar noi, românii, avem mare nevoie de modele! Și tot de aici, din şcoală, încep marile visuri care ne marchează prezentul şi ne făuresc viitorul!

Dragi elevi, dragi dascăli, dragi părinți,

Şcoala trebuie să ne înveţe înainte de toate să fim oameni. Şi de noi toţi – elevi, profesori, părinţi, autorităţi locale şi centrale – depinde să facem din această nobilă misiune o reuşită! Ştiu că e greu! S-a spus prea des că educaţia este cea mai grea problemă din câte i s-au dat omului spre rezolvare! Dar mai ştiu ceva! Că orice problemă, oricât de dificilă ar fi ea, poate fi rezolvată!Este datoria noastră, a tuturor, să investim mereu în școală și în educație. Este și motivul pentru care școala ieșeană va avea mereu în mine un mare prieten!

Dorința mea, visul meu cel mai frumos este ca Iaşul să fie recunoscut peste tot ca un oraş al cunoaşterii, un oraş deschis, dinamic, îndreptat spre viitor, cu o platformă economică dezvoltată, implicată în cercetarea de înaltă performanţă, mereu în căutare de forţă de muncă excelent calificată. Doar în acest fel tinerii noștri, copiii noștri vor rămâne în Iași și în țară, pentru a contribui la efortul comun de a construi o Românie mai bună! Doar în acest fel, prin contribuția tuturor, România se poate transforma într-o societate modernă și armonioasă în care să îți placă să trăiești clipă de clipă.

Să facem din educație adevărata noblețe a omului, dar și temeiul iubirii orașului și țării natale!

Vă doresc tuturor mult succes în noul an școlar!”, a spus primarul Mihai Chirica în mesajul adresat elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice cu ocazia deschiderii noului an şcolar.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;