Au început lucrările de demolare a depoului din Dacia

Municipalitatea a anunţat că a început demolarea clădirilor existente şi a celorlalte construcţii adiacente depoului de tramvaie din cartierul Dacia. Contractul pentru începerea lucrărilor de demolare a fost semnat la sfârşitul săptămânii trecute, după finalizarea tuturor procedurilor de natură tehnică şi administrativă impuse de lege.

“Am început lucrările de demolare la depoul din Dacia, în vederea construirii unuia nou. Avem și banii pentru acesta investiție de circa 52 de milioane de de euro! Complet independent energetic, adus la ultimele standarde ale tehnologiei, acesta va adăposti noile echipamente de transport, respectiv autobuzele electrice și tramvaiele. Așa este astăzi!”, a scris edilul pe pagina proprie de socializare.

Lucrările de demolare vor dura aproximativ 24 de luni, perioadă în care tramvaiele vor continua să se retragă după terminalul programului la depoul situat în zona Gării, iar autobuzele electrice vor fi garate la garajul din Tudor Vladimirescu”.

În ceea ce priveşte noul depou care urmează să fie ridicat în Dacia, acesta va fi autonom din punct de vedere energetic, în final urmând să adăpostească circa 50 de tramvaie noi şi aproximativ 60 de autobuze electrice noi. La final, întregul parc electric al Companiei de Transport Public (CTP) se va muta în Dacia, a precizat edilul.

În paralel, a mai spus şeful municipalităţii, autorităţile locale lucrează şi la un al doilea proiect în acest sens, care prevede construirea unui alt depou, situat de această dată în zona CUG, pe platforma fostului Combinat de Utilaj Greu.

“Odată cu finalizarea lucrărilor din CUG, actualul depou de la gară va fi scos din uz, întrucât nu-şi mai găseşte locul nici din punct de vedere tehnic şi nici din punct de vedere al locaţiei”, a menţionat primarul.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;