Mihai Chirica, nominalizat pentru un nou mandat în fruntea Primăriei

Actualul primar al Iaşului, Mihai Chirica, este propunerea PNL pentru un nou mandat  în fruntea municipalităţii la alegerile locale din luna iunie, în timp ce pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, liberalii l-au nominalizat pe Costel Alexe, actualul şef al judeţului. Cele două candidaturi au fost aprobate la sfârşitul săptămânii trecute de membrii Biroului Politic Judeţean (BPJ) al PNL în cadrul unei şedinţe extraordinare. Cu această ocazie, liberalii au aprobat candidaturile pentru funcţia de primar la alegerile din vară pentru 90 din cele 98 de unităţi administrativ teritoriale (UAT) din judeţul Iaşi.

“BPJ al PNL Iași a luat decizia de a candida singur pe liste la alegerile locale, fără alianțe cu PSD Iași. Am demonstrat că, prin forțe proprii, administrația liberală are toate resursele necesare să ducă mai departe planul de dezvoltare al județului Iași început în 2020. PNL Iași este pregătit să câștige toate rândurile de alegeri din 2024 în județul Iași, începând cu cele locale și europarlamentare din iunie 2024 și mai apoi alegerile parlamentare şi prezidențiale”, a declarat deputatul Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi.

“Suntem hotărâți să câștigăm alegerile pentru Primăria și Consiliul Județean Iași, precum și în cel puțin 60 de UAT-uri județene, continuând proiectele de dezvoltare începute. Ducem mai departe, astfel, modernizarea și dezvoltarea județului și a municipiului Iași, traversând cea mai bună perioadă din istoria post decembristă a orașului și județului cu investiții istorice și cu valori fără precedent”, a adăugat Alexandru Muraru.

Printre priorităţile PNL se numără susținerea pentru marile proiecte regionale precum Autostrăzile A7 și A8, Spitalul Regional de Urgență, Sala Polivalentă Regina “Maria Iași”, Institutul Regional de Boli Cardiovasculare, cât și cele locale, precum sediul nou pentru Opera Națională Română din Iași, reabilitarea Filarmonicii de Stat “Moldova” Iași, modernizarea infrastructurii județene, dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare, extinderea accesului la gaze, construcția de noi facilități medicale și investițiile în educație.

Filed in: Informațía zilei, Politic

Comments are closed.

;