Festivalul Identității Culturale Rome, ediția a II-a

Luni, 11 martie 2024, va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalul identității culturale rome, organizat de Asociația Iubire și Încredere, în parteneriat cu Ateneul Național din Iași, Asociația Pro Roma și DAC MUSIC PERFORMANCE în cadrul proiectului ART-DENTIFY YOURSELF – Integrare Unitară prin Bariere Identitare Rome Eliminate în Regiunea Nord – Est, cod proiect CALL07-13, în perioada de sustenabilitate a proiectului. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO – CULTURA, APEL 7 – Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă.

Locația: Ateneul Național din Iași în Sala Mare de Spectacole Radu Beligan

Ora de începere: 15:00

Astfel, pe parcursul acestei zile, Iașul va fi un punct de întâlnire pentru reprezentanții etniei rome cu publicul larg, prilej de celebrare a diversității culturale și a identității culturii rome printr-o manifestare cultural – artistică diversă și inedită cu elemente reprezentative ale acestei culturi pline de sunet, culoare, măiestrie și pasiune.

Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătățirea condițiilor de manifestare a culturii rome și creșterea gradului de incluziune și conștientizare a identității culturale prin artele spectacolului, acces digital și antreprenoriat.

Evenimentul este organizat și în colaborare cu Asociația Asyris Supertineri, care ne vor bucura cu o varietate de activități: expoziții de ceramică, pictură, fotografii, literatură romă, limba romani, muzică tradițională (ritmuri rome interpretate la vioară și orgă, pe care publicul le poate exersa), vestimentație tradițională, proiecție de film, etc. Aceste ateliere vor fi coordonate de un reprezentant al organizațiilor implicate și vor invita publicul să participe la diverse jocuri plăcute și vesele.

Pe lângă aceste activități, publicul se va bucura de un spectacol coral susținut de tineri și adolescenți din județul Iași din cadrul Fundației Solidaritate și Speranță.

Totodată, vor fi prezentate cântece și dansuri rome, un program de muzică interpretat la darabană de Ionuț Măcinoi, și performance-uri ale trupei de dans tradițional rom “Zmeenii” – trupă înființată în cadrul proiectului.

Intrarea liberă!

De asemenea, pe pagina de Facebook a proiectului – Art – Dentify Yourself și pe pagina oficială a Asociației Iubire și Încredere veți găsi toate informațiile legate de acest eveniment.

Detalii la:

https://artdentify.ro/

https://www.iubiresiincredere.ro/

https://www.facebook.com/CALL0713

https://www.facebook.com/iubiresiincredere/

Art-Dentify Yourself (@artdentifyyourself) • Instagram photos and videos

 

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;