Primarul Mihai Chirica, găsit nevinovat de ANI

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost găsit nevinovat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în legătură cu acuzaţiile care i-au fost aduse în perioada august 2017 – august 2023 privind starea de incompatibilitate şi de conflict de interese.

„După o muncă destul de laborioasă pe care Agenţia Naţională pentru Integritate a depus-o în legătură cu persoana mea, mi-a fost transmis raportul final cu concluziile acestor cercetări: nu există niciun motiv de incompatibilitate la adresa mea, toată averea mea este justificată legal şi nu a existat niciun conflict de interese în toată perioada examinată de inspectorii ANI referitor la persoana mea, la rudele mele, la relaţiile de familie şi la relaţiile comerciale pe care eu sau familia mea le-am avut de-a lungul timpului. Prin urmare, sunt derobat de toate poveştile care au circulat de-a lungul timpului în spaţiul public la adresa mea şi a familiei mele”, a declarat primarul Mihai Chirica într-o conferinţă de presă.

Şeful municipalităţii a ţinut să precizeze că a făcut acest anunţ acum, respectiv înaintea debutului campaniei electorale pentru alegerile locale şi europarlamentare din 9 iunie, „pentru a nu exista niciun motiv de suspiciune în legătură cu acest subiect”.

„De-a lungul acestei perioade (august 2017 – august 2023 – n.r.) s-a verificat tot ce ţine de mine, de familia mea, de rudele mele, de cunoştinţele mele. Tot ce ţine de avere, incompatibilitate şi conflict de interese, iar concluzia a fost una singură şi anume că nu au fost identificate elemente de încălcare a legii privind incompatibilitatea, averea şi conflictul de interese. Cu alte cuvinte, dosarul a fost clasat”, a mai spus edilul.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;