5:14 pm - Thursday April 29, 2060

Au fost desemnați câștigătorii primei ediții a Concursului ”Golia în artă”

Asociaţia ”Centrul de Promovare Turistică” Iaşi , cu sprijinul Consiliului Județean (CJ)  Iași și al Primăriei municipiului Iași, în calitate de organizator și, respectiv, de parteneri ai Concursului ”Golia în artă”, au stabilit câștigătorii primei ediții a acestui eveniment, organizat pe două categorii de vârstă.
Juriul care a stabilit câștigătorii a fost compus din Iulia Stavarachi – consultant artistic la Ateneul Tătărași, Sorin Otînjac – artist plastic, cadru didactic la Universitatea de Arte Plastice, Eugen Mircea – artist plastic, Dorin Lehaci – profesor la Școala Populară de Arte. Câștigătorii ediției din acest sunt următorii: la categoria de vârstă 7-14 ani: premiul I, în valoare de 600 lei: Gogan Eduard Ionuț, zece ani, din județul Argeș; premiul al II-lea, în valoare de 500 lei: Halbet Dragoș -11 ani, din județul Dâmbovița; premiul al III-lea, în valoare de 400 lei: Doțiu Cătălina- 12 ani, din județul Timiș. La categoria de vârstă 14-40 ani: premiul I, în valoare de 600 lei: Nagy Ana Maria Andreea -17 ani, din județul Mureș; premiul al II-lea, în valoare de 500 lei: Zaharia Geanina -18 ani, din județul Brăila; premiul al III-lea, în valoare de 400 lei – Grosu Cătălina -15 ani, din Republica Moldova.
Concursul face parte din seria de acțiuni de promovare a Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia și a Iașului. Potrivit organizatorilor, începând cu data de 1 martie va fi lansată cea de-a doua ediție a concursului, cu tema
“Iașul, așa cum îl văd eu”. Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înființată în cadrul Proiectului ”Reabilitarea și dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia”, premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene si al Organizației ”Europa Nostra”, pentru Patrimoniul Cultural la secțiunea ”Conservare”.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;