Rezultate la competițiile sportive școlare

Intervalul 29 – 31 martie 2019 a fost unul plin în ceea ce privește desfășurarea competițiilor sportive școlare, aflate sub egida Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar și Olimpiada Gimnaziilor –  Gimnaziada, Iașul fiind gazda a două astfel de evenimente organizate la nivel regional și două la nivel județean, după cum urmează:

Handbal (fete), licee – Olimpiada Națională a Sportului Școlar – etapa zonală, competiție la care au luat startul cele mai bune șase echipe din zona Nord-Est, respectiv județele Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui, Neamț și Bacău. Evenimentul s-a desfășurat în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Iași, iar câștigătoarea și reprezentanta zonei la etapa națională  a fost desemnată echipa Liceului cu Program Sportiv Iași.

Șah (echipe mixte), gimnaziu – Olimpiada Gimnaziilor – Gimnaziada – etapa regională , competiție la care au luat startul cele mai bune șase echipe din zona Nord-est respectiv, județele Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui, Neamț și Bacău. Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă frumoasă, în sala de festivități a Colegiului Agricol și de Industrie Alimentară ”Vasile Adamachi” Iași, iar câștigătoarea și reprezentanta zonei Nord-est la etapa națională  a fost desemnată echipa Colegiului Național Iași.

Tetratlon Atletic Școlar (echipe mixte), gimnaziu – Olimpiada Gimnaziilor – Gimnaziada – etapa județeană , competiție desfășurată pe stadionul ”Emil Alexandrescu”  din Iași, la care au luat startul un număr de 15 unități școlare din județ, câștigătoare și reprezentanta județului Iași la etapa regională fiind desemnată echipa Liceului cu Program Sportiv Iași.

Rugby – Tag (echipe mixte), învățământ primar – Olimpiada națională a Sportului Școlar – etapa județeană, competiție desfășurată pe baza sportivă Tineretului  din Iași, la care au luat startul un număr de 17 unități școlare din județ, câștigătoare și reprezentanta județului Iași la etapa regională fiind desemnată, echipa Școlii Gimnaziale ”B. P. Hașdeu”Iași.

De asemenea, sâmbătă, 30 martie 2019, s-a desfășurat în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Sturdza” Iași, faza regională a concursului ”Cupa Kinder Sport Plus”, concurs cu finalitate la nivel național, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. La această competiție dedicată strict elevilor nelegitimați, s-au întrecut la trei discipline sportive diferite (Atletism, Baschet, Handbal) un număr de 4 echipe, din trei județe (Iași ca județ organizator a participat cu primele două echipe clasate la faza județeană, Botoșani și Bacău fiind prezente cu echipele câștigătoare la faza județeană). Câștigătoarea și reprezentanta regiunii nord-est la faza națională a fost desemnată echipa Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Sturdza” din Iași.

Rezultate notabile au înregistrat și reprezentantele județului Iași la etapele regionale a Olimpiadei Gimnaziilor – Gimnaziada. Astfel, echipa de Badminton a Colegiului Național Iași a ocupat locul al doilea, la etapa regională, desfășurată la Huși, in județul Vaslui, iar echipa de Tenis de masă a Școlii Gimnaziale Costuleni a obținut mențiune, prin clasarea pe locul IV, la etapa regională care s-a desfășurat la Bacău.

Felicitări tuturor participanților și mult succes echipelor care s-au calificat la fazele superioare!

Filed in: Educație

Comments are closed.

;