10:05 pm - Monday October 25, 2021

Scenariile de funcționare a unităților de învățământ din județul Iași pentru săptămâna 5-7 mai

În conformitate cu Ordinul nr. 3235/93 din 4 februarie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, scenariul de funcționare a unităților de învățământ se stabilește în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcțiile de Sănătate Publică. În vederea asigurării unui program predictibil pentru elevi, părinți și cadrele didactice, la recomandarea Ministerului Educației, analiza contextului pandemic pentru reluarea cursurilor, începând din data de 05.05.2021, s-a realizat prin raportare la incidența epidemiologică înregistrată joi, 29 aprilie 2021. Astfel, la nivelul județului Iași, dintr-un total de 98 de unități teritorial adminstrative, 64 sunt în scenariul verde, 31 în scenariul galben, 3 în scenariul roșu. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori în Costești, Oțeleni, Tansa, între 1 și 3/1000 de locuitori în municipiul Iași, municipiul Pașcani, Podu Iloaiei, Târgu-Frumos, A.I.Cuza, Aroneanu, Bârnova, Brăești, Butea, Ciohorăni, Ciortești, Ciurea, Cotnari, Grozești, Holboca, Ion Neculce, Mircești, Miroslava, Miroslovești, Mogoșești Iași, Popricani, Rediu, Ruginoasa, Schitu Duca, Stolniceni Prăjescu, Strunga, Tomești, Țigănași, Valea Lupului, Valea Seacă, Vânători și sub 1/1000 de locuitori în celelalte localități. Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ din unitățile administrativ teritoriale au transmis, joi 29.04.2021,  Inspectoratului Școlar Județean Iași propunerile de scenarii de funcționare, începând cu data de 05.05.2021. Pe baza avizului Inspectoratului Școlar Judeţean Iași şi al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene, propunerea Consiliilor de Administrație a fost înaintată spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași. În conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași nr. 87 din data 29.04.2021, la nivelul județului Iași, se înregistrează următoarea situație:

– 308 unități de învățământ vor desfășura activitățile didactice în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

– 333 de unități de învățământ vor desfășura activitățile didactice în Scenariul 2 (galben): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

– 8 unități de învățământ vor desfășura activitățile didactice în Scenariul 3 (roșu): participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor de clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și pentru cele din anii terminali din învățământul profesional și postliceal și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Pe 29.04.2021 a fost publicat Ordinul nr. 3755 pentru modificarea și completarea  Ordinului nr. 3235/93 din 4 februarie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 care stabilește doar două scenarii de funcționare a școlilor: scenariul 1 (verde) și scenariul 2 care include atât scenariul galben, cât și scenariul roșu din vechile precizări legislative. Conform art. 1 din acest Ordin, când incidența cumulată este sub 1/1000 de locuitori, școlile se organizează conform scenariului 1: participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Atunci când incidența cumulată depășește 1/1000 de locuitori, școlile se organizează conform scenariului 2: participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, precum și a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu efectiv complet, prin respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

De asemenea, articolul 3, din Ordinul menționat, permite participarea la cursuri a tuturor preșcolarilor/elevilor din învățământul special, cu prezență fizică, în condițiile în care în localitatea nu este declarată stare de carantină, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Conform Ordinului nr. 3.558 din 29.03. 2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului educației și cercetării nr. 3.125/2020 privind structura anului școlar 2020 – 2021, elevii claselor a VIII-a , a XII-a și a XIII-a au vacanță în perioada 30 aprilie – 9 mai 2021 și revin la cursuri luni, 10 mai 2021, iar grupele de grădiniță și elevii celorlalte clase au vacanță în perioada 2 aprilie – 4 mai 2021 și revin la cursuri miercuri, 05 mai 2021.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;