Toate şcolile din municipiul Iaşi vor începe activitatea, săptămâna viitoare, în scenariul verde

Primăria Municipiului Iași a luat act și va aplica prevederile hotărârii nr. 92 / 7 mai 2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Iași privind aprobarea scenariului de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar din Județul Iași începând cu data de luni, 10 mai 2021.

Întrucât în municipiul Iași, rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este de sub 1 la 1.000 de locuitori (0,81 la nivelul zilei de joi, 6 mai 2021), toate cele 110 unități de învățământ preuniversitar din Municipiul Iași vor funcționa de luni, 10 mai 2021, în „scenariul verde” / „scenariul 1”, care presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, în conformitate cu prevederile Ordinelor comune ale Ministrului Educației și Ministrului Sănătății nr. 3.235 / 93 / 4 februarie 2021, 3.459 / 280 / 6 martie 2021, 3.515 / 393 / 23 martie 2021 și 3.755 / 560 / 29 aprilie 2021 și ale ordinului Ministrului Educației nr. 3..558 / 29 martie 2021.

Potrivit reglementărilor în vigoare, scenariul de funcționare poate fi modificat săptămânal în funcție de evoluția epidemiologică de la nivelul unității administrativ-teritoriale.

„Reînceperea în condiții cât se poate de apropiate de normalitate a cursurilor în învățământul preuniversitar este un motiv de bucurie pentru toți elevii care abia așteaptă să continue deprinderea de noi cunoștințe din toate materiile studiate. Îi asigur de suportul meu pe toți copiii, elevii, profesorii și părinții care trăiesc emoțiile fiecărei zile de școală. Ca și până acum, vom lua toate măsurile necesare pentru bunul mers al școlii, de la asigurarea de curse speciale pentru preșcolari și elevi și a măsurilor de distanțare și dezinfecție în mijloacele de transport public la fluidizarea traficului rutier și asigurarea pazei și ordinii publice în vecinătatea unităților de învățământ. De asemenea, începând de luni, toate cadrele medicale școlare vor fi prezente în unitățile de învățământ.

Rata de infectare în orașul nostru are o tendință de scădere, dar – atenție! – pandemia nu s-a încheiat! Prin urmare, este limpede că un ritm susținut de vaccinare și respectarea normelor de siguranță sanitară sunt calea de a reveni la normalitate. În aceste condiții, îi rog pe toți ieșenii să mențină același respect pentru sănătatea comunității, ca o garanție a reîntoarcerii la deprinderile firești de care avem atâta nevoie.

Iar dacă acest an școlar a fost în mare măsură afectat de pandemie, sper ca măcar finalul acestuia să se încadreze în firescul pe care ni-l dorim cu toții.

Încă o dată, le urez succes tuturor copiilor la reîntoarcerea la școală, profesorilor și părinților le doresc multă putere și răbdare, asigurându-i pe toți că municipalitatea va fi mereu un susținător al educației ieșene.

“Școala are prioritate!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;