Chirica, după respingerea din nou a bugetului: Este o zi tristă pentru oraşul nostru

Primarul Mihai Chirica consideră că respingerea de către consilierii USR-PLUS a proiectului de buget privind aprobarea bugetului municipiului pentru anul în curs reprezintă un gest “iraţional şi iresponsabil” şi un exemplu de “ipocrizie şi cinism” faţă de comunitatea locală. Pentru deblocarea acestei situaţii, care riscă să pună în pericol buna funcţionare a oraşului, şeful municipalităţii ieşene anunţă, într-o declaraţie remisă redacţiei în cursul după amiezii, că a convocat o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local pentru miercuri, 12 mai, la ora 15.00, care are ca unic punct pe ordinea de zi supunerea din nou la vot a bugetului de venituri şi cheltuieli al oraşului.

Declaraţia primarului Mihai Chirica

Este o nouă zi tristă pentru orașul nostru, o nouă zi de în care unii politicieni au ales ordinele de partid în dauna intereselor și nevoilor ieșenilor, o nouă zi în care spiritul democratic și dialogul rațional au capitulat în fața intereselor politicianiste.

Este a doua oară când USR-PLUS respinge bugetul orașului nostru, în mod irațional și iresponsabil, cu ipocrizie și cinism, din motive exclusiv politice și într-un dispreț absolut față de nevoile acestui oraș!

Nu voi reveni asupra tuturor efectelor dezastruoase ale acestei decizii politicianiste, dar atrag atenția asupra faptului că în prezent nu se mai pot plăti salariile angajaților din învățământul preuniversitar privat, nici ale celor circa 5.000 de angajați din sectorul public care asigură transportul public, curățenia, întreținerea străzilor și spațiilor verzi, nici ale asistenților sociali și ale persoanelor cu nevoi speciale!

Din păcate, numeroasele mele apeluri publice și ale colegilor din PNL nu au fost ascultate de USR-PLUS, care a preferat să continue lupta politică, în dauna interesului orașului și chiar folosind metode neortodoxe…

Atrag atenția și asupra cinismului unora dintre cei care își fac imagine pe spatele ieșenilor: în timp ce se lăudau pe rețele de socializare că au primit vot favorabil pentru diferite amendamente, au votat împotriva bugetului, deci și împotriva propriilor amendamente!

În aceste condiții, miercuri, 12 mai 2021, de la ora 15.00, voi convoca o nouă ședință de plen în care sper că oamenii de bună credință din Consiliul Local vor vota bugetul local și vor da o șansă Iașului!

Le mulțumesc colegilor consilieri din PNL și PMP care au votat bugetul, într-un număr insuficient însă, din păcate, pentru ca acesta să fie adoptat.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;