Autorităţile ieşene fac eforturi pentru redeschiderea cât mai urgentă a spitalului mobil de la Lețcani

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, a declarat joi că autorităţile locale fac eforturi pentru ca spitalul modular de la Leţcani să-şi deschidă în cel mai scurt timp porţile pentru bolnavii de COVID-19.

În acest sens, şeful judeţului a făcut un apel către proprietarul unităţii medicale, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, să urgenteze rezolvarea deficienţelor semnalate în raportul întocmit de Corpul de control al ministrului Sănătăţii.

Declaraţia preşedintelui CJ Iaşi, Costel Alexe:

Continuăm eforturile pentru a operaţionaliza spitalul mobil de la Leşcani. Corpul de Control al premierului a venit în aceste zile la Iași, la solicitarea noastră, pentru a clarifica o serie de aspecte ce au fost semnalate fie în raportul Curții de Conturi, fie în raportul Corpului de Control al ministrului Sănătății care a identificat nu mai puțin de 31 de nereguli.

Chiar dacă, în prezent, municipiul Iaşi, judeţul Iaşi, trece printr-o perioadă de relaxare, nu lăsăm garda jos. Este obiectivul nostru, este misiunea noastră, de a ne asigura că avem un spital mobil la Leţcani pregătit în orice moment să facă faţă unui nou val al pandemiei sau pentru orice altă situaţie.

Fac din nou un apel către proprietarul spitalului, Asociaţia Euronest, să remedieze toate aceste deficienţe şi nereguli şi să ia măsurile de conformare care au fost transmise de către Ministerul Sănătăţii, astfel încât spitalul de la Leţcani să primească avizul din partea Direcţiei de Sănătate Publică şi, astfel, acolo să poată fi trataţi bolnaviii, fără a pune în pericol nici viaţa cadrelor medicale şi, evident, nici pe cea a pacienţilor.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;