5:13 pm - Thursday April 19, 0981

Maricel Popa: Incompetența premierului Cîțu și a vicepremierului Barna bagă România în criză economică pentru următorii 5 ani!

Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa, acuză într-o declaraţie de presă incompetenţa premierului Florin Cîţu şi a vicepremierului Dan Barna în legătură cu Planul Naţional de Rezilienţă şi Restradare (PNRR), document pe care reprezentanţşii Guvernului trebuia să-l prezinte astăzi în plenul Parlamentului.

Declaraţia de presă a preşedintelui PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa:   

Din păcate, astăzi, în Parlament nu s-a prezentat niciun Plan Național de Reziliență și Redresare (PNRR). Este un nou refuz din partea Guvernului de a veni cu acest plan într-o dezbatere publică. Nu înțeleg de ce totul este făcut pe ascuns, de ce totul este corectat pe fugă. Despre PNRR se vorbește de luni bune. Cu toate acestea, Guvernul nu a reușit nici până acum să dea o formă finală unui plan care poate scăpa România din criza provocată de pandemie. Concluzia este foarte simplă: ori vorbim despre incompetență, ori despre interese financiare ale grupurilor care mișună pe lângă partidele aflate la guvernare.

Planul Național de Redresare și Reziliență pare că reprezintă cea mai bună dovadă prin care Coaliția de guvernare direcționează banii europeni spre camarila de partid. Nu ai voie să aloci 2 miliarde de euro pentru consultanță și nimic la agricultură. Fermierii români sunt în pragul falimentului. Nu ai voie să înjumătățești fondurile alocate primăriilor: de la 4 la 2 miliarde de euro. Acolo este cea mai mare nevoie de bani pentru dezvoltare și modernizare. Îngropăm banii în SF-uri și proiecte de consultanță, în loc să îi folosim pentru conectarea tuturor localităților la rețelele de utilități și digitalizarea administrațiilor locale.

PNRR este Planul Național al rușinii și umilinței unui întreg popor român. Nu este posibil ca nimeni, în afară de reprezentanții Guvernului, să nu fi văzut modul în care vor fi cheltuite cele 30 miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

PSD a fost permanent deschis dialogului și colaborării. Vorbim despre un proiect de interes național. Deci, toate partidele care sunt reprezentate în Parlament trebuiau să fie la masa discuțiilor. Românii trebuiau să fie informați transparent și deschis despre angajamentele pe care le va lua Guvernul prin aplicarea acestui plan. Pentru că se vorbește despre tăieri de pensii, salarii, creșterea costurilor cu utilitățile. Toate acestea vor împovăra și vor sărăci românii în următorii ani. Probabil aceste și motivul principal pentru care Coalița de austeritate ține sub cheie PNRR.

În ceea ce privește Iașul și Moldova, nu știm nimic despre proiectele majore de investiții. Nu știm nimic despre autostrada A7, nimic despre A8. Alexe și Chirica nu mai sunt frecventabili, iar pe Chichirău nu o bagă nimeni în seamă la București. În aceste condiții, nu mă mai miră că alte orașe precum Cluj, Timișoara, Brașov sau Constanța vor fi marii beneficiari ai PNRR.

Parlamentarii PSD Iași nu vor vota și nu vor susține un astfel de plan diabolic. Categoric ne vom opune și e bine ca toată Europa să știe că aceste angajamente josnice pe care și le-a asumat Guvernul actual în fața Europei nu au susținerea poporului român.

PSD va rămâne consecvent principiilor europene. Nu putem condamna întreaga Europă pentru că România este acum condusă de un guvern iresponsabil și incompetent.

Filed in: Informațía zilei, Politic

Comments are closed.

;