5:13 pm - Monday April 20, 5007

Politehnica Iaşi, salvată de la desfiinţare de autorităţile locale

Întruniţi, astăzi, în şedinţă extraordinară, consilierii locali ieşeni au aprobat, cu 19 voturi pentru şi opt abţineri, alocarea sumei de 6.744.406 de lei pentru Asociaţia Clubul Sportiv Municipal (ACSM) Politehnica Iaşi în vederea desfăşurării în continuare a activităţii echipei de fotbal Politehnica Iaşi.

Potrivit proiectului de hotărâre, din suma totală aprobată, 4.744.406 de lei sunt destinaţi pentru plata datoriilor şi salariilor jucătorilor pentru perioada 1 ianuarie  2021 – 31 mai 2021, iar 1,5 milioane de lei pentru participarea echipei în turul sezonului 2021/2022 al Ligii 2. De asemenea, 500.000 de lei sunt destinaţi continuării activităţii Centrului de copii şi junior ai ACSM Politehnica Iaşi.

Aşa cum era de aşteptat, cele mai multe discuţii s-au purtat pe marginea alocării banilor necesari pentru echipa de fotbal Politehnica Iaşi.

“Tot organismul de conducere a echipei Politehnica Iaşi este în acest moment pe zero. Cu alte cuvinte, pornim la drum de la zero. Înscrierea în Liga 2 este condiţionată de obţinerea licenţei, iar acest lucru este, la rândul său, condiţionat de plata salariilor restante ale jucătorilor. Obiectivul echipei este promovarea în Liga 1 încă din acest sezon. Pentru aceasta, însă, avem nevoie de un management performant, care să ne permită să ne atingem obiectivul”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Bogdan Balanişcu, liderul grupului de consilieri PSD, a propus “spargerea” proiectului de hotărâre pentru fiecare discuplină sportivă şi echipă în parte. El a mai spus că nu este de acord cu propunerea privind alocarea  sumei de 400.000 (80.000) de lei pentru echipa de fotbal Navobi Iaşi, care evoluează în liga a II-a, în condiţiile în care campioana României la fotbal feminin, formaţia Universitatea Olimpia Cluj, are un buget anual de 100.000 de euro.

Supus la vot, amendamentul propus de reprezentantul PSD a fost respins la vot.

Consilierul Andrei Popescu (USR-PLUS) a declarat că formaţiunea politică din care face parte consideră că alocarea consistentă de bani de la bugetul local pentru echipa de fotbal trebuie făcută cu grijă şi cu multă transparenţă, având în vedere că în sezonul trecut, când autorităţile locale au direcţionat, de asemenea, sume importante pentru susţinberea echipei, aceasta a retrogradat în Liga 2.

Ciprian Manuel Bostan (PNL) a subliniat, la rândul său, că alocarea de bani publici către echipa de fotbal trebuie condiţionată de un management performant la vârful conducerii, iar modul în care sumele de la bugetul local vor fi direcţionate către club să fie unul cât se poate de transparent.

La propunerea viceprimarului Daniel Juravle, suma alocată iniţial pentru echipa de fotbal feminin Navpbi Iaşi, de 400.000 de lei, a fost redusă la 350.000 de lei, iar cea pentru handbal feminin, de 300.000 de lei, a fost suplimentată cu 50.000 de lei.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi, consilierii locali au aprobat alocarea sumei de 300.000 de lei pentru echipa de baschet masculin şi, respectiv, a sumei de 500.000 de lei pentru echipa masculină de rugby.

Nu în ultimul rând, în cadrul şedinţei s-a aprobat alocarea sumei de 35.000 de lei pentru minifotbal, precum şi suma de 28.000 de lei pentru judoka ieşean Vlăduţ Simionescu, calificat la Jocurile Olimpice din acest an de la Tokyo.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;