5:13 pm - Saturday April 18, 2291

Primăria a început amenajarea benzii unice de circulaţie în Nicolina

Municipalitatea a început amenajarea benzii unice de circulaţie destinată mijloacelor de transport în comun pe șoseaua și strada Nicolina, de la intersecția cu strada Sălciilor (zona Lidl Nicolina) până în Podu Roș.

Decizia, care a fost supusă dezbaterii publice în ultimii ani, a fost luată de Comisia de Circulație a Municipiului Iași în cadrul ședinței din 25 martie 2021 și a fost avizată de Biroul Rutier al Poliției Municipiului Iași.

Delimitarea benzii dedicate de celelalte două benzi de circulație se face cu popici.

Crearea benzii unice pentru transportul în comun vor genera și alte câteva modificări în circulația rutieră.

Astfel, se vor interzice virajele de stânga spre Aleea Rozelor pe ambele sensuri de mers, ocolirea refugiilor de tramvai se va face doar prin partea dreaptă, iar semaforizarea din Podu Roş va fi modificată astfel încât să ofere prioritate tramvaiului la intrarea şi ieşirea din rond.

“Toate aceste măsuri au scopul de a încuraja utilizarea transportului public și de a contribui la reducerea poluării în orașul nostru. În curând vor ajunge la Iași și tramvaiele noi, în următorii ani vom avea 32 de tramvaie și 44 de autobuze electrice, așa că vă îndemnăm să folosiți transportul public, modern, civilizat, ieftin și ecologic”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;