Numărul ieşenilor infectaţi cu tulpina delta a crescut alarmant în ultimele zile

În ultimele zile, la Iaşi se constată o creştere a numărului de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit medicilor, cei mai mulţi dintre aceştia au fost diagnosticaţi cu tulpina delta a noului tip de coronavirus, mult mai contagioasă.

„În ultima perioadă, la Iaşi se constată o creştere lentă, dar constantă, a numărului de pacienţi infectaţi cu tulpina delta a virusului SARS-CoV-2.

În acest moment, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi avem internaţi nouă pacienţi confirmaţi pozitiv cu acest tip de tulpină a virusului SARS- CoV-2, cu forme medii de boală.

În Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, în prezent avem patru pacienţi internaţi cu forme severe de COVID-19, infectaţi cu tulpina delta”, a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Acesta a făcut apel la populaţie să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2, aceasta fiind singura modalitate de reducere a numărului de infecţii cu noul tip de coronavirus.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate şase cazuri noi de coronavirus, în creştere faţă de raportarea din ziua precedentă, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Până luni, 26 iulie, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42.514 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;