Focare de COVID-19 la Spitalul Municipal Paşcani şi Centrul de servicii sociale “Sf. Nicolae”

După o perioadă de aproape două luni, în care în judeţul Iaşi nu a fost înregistrat niciun focar de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, luni, 26 iulie, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a anunţat apariția a două focare de COVID-19, la o unitate medicală şi, respectiv, la o instituţie  socială, ambele din municipiul Paşcani.

Este vorba despre SPITALUL MUNICIPAL DE URGENȚE – SECȚIA NEUROLOGIE, unde în urma examenului epidemiologic trei pacienţi au fost depistaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şi, respectiv, de CENTRUL DE SERVICII SOCIALE ”Sf. NICOLAE”, unde patru persoane (doi beneficiari şi dpoi salariaţi) au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

În primul caz, pacienții depistați pozitivi erau internați în același salon. Doi au fost externați și izolați la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie, iar un pacient a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, secția ATI.

În ceea ce priveşte Centrul de Servicii Sociale „Sf. Nicolae”, salariații pozitivi au fost izolați la domiciliu și monitorizați de medicii de familie. Beneficiarii pozitivi au fost izolați și monitorizați în centru. S-a efectuat dezinfecția spațiilor comune.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;