CORONAVIRUS: 37 de pacienţi internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase. Opt dintre aceştia sunt la Terapie Intensivă

În acest moment, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt internaţi 37 de pacienţi diagnosticaţi cu infecţie cu virusul SARS-CoV-2, opt dintre aceştia având o formă severă a bolii, fiind necesară îngrijirea lor în secţia de Terapie Intensivă.

„Din cei opt pacienţi internaţi la Terapie Intensivă, toţi sunt suspectibili de infectare cu tulpina delta a coronavirusului, pentru trei dintre ei având deja confirmarea în acest sens de la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti”, a declarat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

De remarcat că laboratorul de biologie moleculară, care funcţionează în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase de la Iaşi este singurul din ţară, alături de cel de la Institutul „Matei Balş” din Capitală, care dispune de kituri speciale de identificare a tulpinilor virale, respectiv a mutaţiei delta a virusului SARS-CoV-2.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase a subliniat, încă o dată, că cea mai sigură modalitate de prevenire a infectării cu noua variantă a coronavirusului o reprezintă vaccinarea.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate zece cazuri noi de coronavirus, din care trei în municipiul Iaşi, în scădere faţă de raportarea din ziua precedentă.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), până miercuri, 4 august, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42.592 de cazuri cu persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 924 au decedat.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 394.636 de vaccinări.

Din numărul total de persoane vaccinate, 208.984 au fost vaccinate cu doza I și 185.652 cu cea de-a doua doză.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;