Numărul pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase este în continuă creştere

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu, în prezent, în această unitate medicală sunt internaţi 46 de pacienţi, dintre care şase la Terapie Intensivă. De asemenea, alţi patru pacienţi, aflaţi în acest moment în saloane, prezintă un risc ridicat de a fi transferaţi în secţia de Terapie Intensivă, fiind monitorizaţi atent de medici.

De menţionat că niciunul dintre cei 46 de pacienţi internaţi în acest moment la Spitalul de Boli Infecţioase nu este vaccinat împotriva COVID-19, vârsta acestora fiind între 46 şi 81 de ani, cu toţii prezentând comorbidităţi.

În ceea ce priveşte schema de tratament aplicată de medici, aceasta nu a suferit modificări, susţine Florin Roşu, fiind cea recomandată de comisia de boli infecţioase, la care se adaugă tratamentul cronic al pacientului, care necesită sau nu ajustare, în funcţie de fiecare caz în parte.

Pentru ca actul medical desfăşurat la nivelul acestei unităţi să nu fie perturbat în perspectiva creşterii în continuare a numărului de pacienţi internaţi cu virusul SARS-CoV-2, odată cu transformarea spitalului, din nou, în spital care îngrijeşte doar pacienţi  COVID 19, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase depune eforturi pentru ca pacienţii din regiunea Moldovei să beneficieze în continuare de un act medical înalt calificat din punct de vedere al îngrijirii bolilor infecto-contagioase.

În acest sens, afirmă managerul Spitalului de Boli Infecţioase, au fost demarate procedurile necesare pentru suplimentarea zonelor tampon şi a zonelor destinate exclusiv pacienţilor COVID 19.

“Ne dorim, aşa cum am fost pe toată perioada pandemiei, să fim un spital care pune pe primul plan pacienţii, dar în acelaşi timp să fim şi un sprijin pentru colegii noştri care îşi desfăşoară activitatea în Unităţle de Primire a Urgenţelor din Iaşi, care în momentul de faţă sunt “asaltaţi” de pacienţi infectaţi sau suspecţi de COVID 19”, declară Florin Roşu.

De remarcat că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase este singurul din judeţul Iaşi care îşi desfăşoară activitatea medicală îngrijind pacienţi COVID şi non-COVID în cadrul a două terapii intensive care necesită resurse umane şi materiale deosebite.

În altă ordine de idei, în ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 12 cazuri noi de coronavirus, în creştere faţă de raportarea din ziua precedentă.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), până duminică, 15 august, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42.682 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat trei externări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-a înregistrat niciun deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 931.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;