5:14 pm - Saturday April 20, 8148

Controale privind condițiile de siguranță și sănătate în şcolile din judeţ

Având în vedere apropierea debutului noului an şcolar şi evoluţia din ultima perioadă a pandemiei de coronavirus, autorităţile locale vor demara o amplă campanie de verificare şi control în unitățile școlare de pe întreg teritoriul județului Iași, pentru a vedea stadiul în care acestea sunt pregătite pentru primirea elevilor.

În acest sens, prefectul județului Iași a emis un ordin care privește verificarea respectării măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ din județul Iași în condiţii de siguranţă, inclusiv din punct de vedere epidemiologic pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Controalele în unitățile școlare se vor desfășura în perioada 26 august – 10 septembrie și vor fi efectuate de reprezentanţi ai Inspectoratului Școlar Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgentă al Județului şi, respectiv, de cei ai Direcției de Sănătate Publică.

După încheierea verificărilor, fiecare instituție va prezenta un raport care va cuprinde constatările făcute şi măsurile luate.

 

„A devenit o certitudine că varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 este cea dominantă și acest lucru atrage avertismentele epidemiologilor care spun că peste 80% dintre noile cazuri de infectări sunt la persoane nevaccinate.  Se apropie anul școlar și interacțiunile umane vor spori, iar acest aspect va crește riscul de noi îmbolnăviri. Reiau recomandarea medicilor și a autorităților de a merge să vă vaccinați și să diminuăm cât mai mult răspândirea acestui virus”, a declarat Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;