5:13 pm - Saturday April 20, 3439

Doar patru paturi libere la Terapie Intensivă în spitalele ieşene

În acest moment, în spitalele din judeţul Iaşi mai sunt libere doar patru paturi  în secţiile de Anestezie şi la Terapie Intensivă (ATI), destinate internării bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, din care două la Spitalul Municipal Paşcani şi câte unul la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi respectiv Spitalul “Sf. Spiridon”.

Potrivit raportării Direcţiei de Sănătate Publică, marţi, 31 august, la prânz, în spitalele suport COVID-19 din judeţul Iaşi erau ocupate 86 de paturi, din care 15 la  ATI (opt la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, patru la Spitalul Municipal Paşcani, două la Spitalul de Neurochirurgie şi unul  la Spitalul “Sf. Spiridon”.

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmați pozitiv cu COVID-19 (CF Paşcani – 22 paturi, CF Iaşi – 15 paturi, Spitalul Orăşenesc Hârlău – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infecţioase – 20 de paturi) și 67 de paturi în zonele roşii, destinate pacienților cu alte patologii și confirmati pozitiv cu COVID-19.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.. În  momentul de față , o persoană confirmată pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Elena Doamna” Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate cele cinci paturi.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 25 de cazuri noi de coronavirus, din care 13 în municipiul Iaşi, în creştere faţă de raportarea din ziua precedentă.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), până marţi, 31 august, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 43.037 de cazuri cu persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 946 au decedat.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;