Rata de infectare la Răchiteni a ajuns la 5,47. Prefectul Marian Grigoraş a vizitat astăzi localitatea

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, s-a deplasat miercuri în comunele Răchiteni şi Cepleniţa, localităţi în care incidenţa de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este cea mai mare din judeţ, motiv pentru care începând din această săptămână au fost instituite măsuri speciale de prevenire şi răspândire a coronavirusului.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), rata de incidenţă în comuna Răchiteni era miercuri, 1 septembrie, de 5,47 de cazuri de coronavirus la mia de locuitori, calculată în ultimele 14 zile, şi de 3,80 la mia de locuitori în comuna Cepleniţa.

“Astăzi (miercuri, 1 septembrie – n.r.) am vizitat ambele comune, unde am avut discuții cu primarul Petre Doboș, la Răchiteni, și cu Dumitru Laiu, la Ceplenița.  În zilele de vineri, sâmbătă și duminică cetățenii din Răchiteni vor circula în intervalul orar 20.00 – 5.00, doar în situații deosebite speciale și pe bază de declarație pe proprie răspundere. De asemenea, agenții economici din comună vor trebui să oprească activitatea la ora 18.00 în zilele de weekend și pot redeschide la ora 5.00. Acestea sunt măsurile care se aplică în cazul unei incidențe de peste 4 la mie. Concomitent, în Răchiteni și Ceplenița, se aplică celelalte măsuri preventive: sunt interzise activitățile în cazul agenților economici de tip restaurante sau cafenele, sunt închise barurile, nu pot avea loc evenimente publice, spectacole, dar și altele, specificate în hotărârile CJSU Iași nr. 113 și 114 din luna august.  Conform ordinului pe care l-am emis, polițiștii veghează atât în Răchiteni, cât și în Ceplenița, la respectarea măsurilor preventive, în cadrul verificărilor fiind vizate atât persoanele fizice, cât societățile comerciale”, a declarat prefectul Marian Grigoraş.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunţat că sâmbătă, 4 septembrie, va trimite la Răchiteni o echipă mobilă de vaccinare.

“Îndemnăm cetățenii să aibă încredere și să se vaccineze, pentru că astfel evităm creșterea numărului de cazuri, evităm internările în spital, dacă boala este agresivă, evităm carantina, și nu riscăm să îmbolnăvim pe cei dragi”, a mai spsus prefectul.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;