Un nou focar de COVID-19 la Institutul Regional de Oncologie

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a anunţat luni, 6 septembrie, apariţia unui focar de COVID-19 la Institutul Regional de Oncologie (IRO) – Secţia Hematologie, unde în urma examenului epidemiologic efectuat în această dimineaţă cinci pacienţi au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

„Pacienții au fost transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași. Contacții vor fi testați. S-a interzis accesul vizitatorilor în secție. S-au sistat internările. S-au testat 58 angajați, toți cu rezultat negativ”, se arată într-un comunicat al DSP Iaşi.

Reamintim că în week-end, alte şase persoane din cadrul Institutului Regional de Oncologie – Secţia Îngrijiri Paliative (trei pacienţi şi trei salariaţi) au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Pacienţii confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2 au fost transferaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iaşi, în timp ce salariaţii cu COVID-19 au fost izolați la domiciliu.

De asemenea, ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiei, conducerea spitalului a decis dezinfecţia Secţiei de Îngrijiri Paleative.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;