Inaugurarea oficială a noilor tramvaie PESA va avea loc joi, în faţa Palatului Culturii

Joi, 9 septembrie, la ora 10.30, în faţa Palatului Culturii, va avea loc inaugurarea oficială a tramvaielor achiziţionate de Primăria Municipiului Iaşi de la uzina PESA din Bydgoszcz (Polonia).

La eveniment vor fi prezenţi, alături de conducerea Primăriei Municipiului Iaşi, ambasadorul Republicii Polone în România, reprezentanţi ai autorităţilor locale din oraşul Bydgoszcz, precum şi reprezentanţii firmei producătoare.

Contractul de achiziție a celor 16 tramvaie PESA a fost semnat pe 27 aprilie 2020, iar valoarea acestuia este de circa 163 de milioane de lei, (aproximativ 33,1 milioane de euro – ceea ce înseamnă 2,06 milioane de euro pentru fiecare tramvai).

Fiecare dintre cele 16 tramvaie PESA are o capacitate de transport de 230 de locuri, din care 30 pe scaune fixe, nerabatabile și individuale. Toate tramvaiele au dotări moderne: aer condiţionat, instalaţie de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de supraveghere video interior şi exterior, echipament pentru anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică a echipamentelor de ticketing şi o instalaţie de informare a călătorilor atât la interior, cât şi la exterior, sistem de numărare a călătorilor prin senzori video inteligenţi 3D ,etc.

În acest moment, în depoul de la Gară al Companiei de Transport Public (CTP) se află șase tramvaie PESA, în perioada următoare fiind aşteptate să sosească și alte vagoane produse de aceeaşi firmă, în baza contractului încheiat cu Primăria Municipiului Iași, finanțat de către Uniunea Europeană.

“Noile tramvaie vor fi scoase la stradă în mod gradual, imediat ce toate procedurile interne vor fi încheiate”, a declarat primarul Mihai Chirica, care a adăugat că vagoanele vor fi introduce pe traseele 1, 3, 7, 8 şi 13.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;