5:13 pm - Friday April 19, 9371

Spitalul de Boli Infecţioase va interna doar bolnavi cu COVID-19

Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi va deveni spital exclusiv destinat pacienţilor cu COVID-19, a anunţat, marţi, Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.

Potrivit acestuia, măsura a fost luată ca urmare a creşterii numărului de cazuri noi de infecţii cu virusul SARS-CoV-2 la nivleul judeţului.

„Incidenţa cazurilor de COVID-19 a crescut foarte mult în ultima perioadă, paturile alocate în secţii pentru internarea acestor pacienţi fiind ocupate în proporţie de 95%. Acest lucru ne-a obligat să ne reorganizăm, pentru a nu fi surprinşi că nu avem unde să internăm pacienţii nou infectaţi”, a declarat Vasile Cepoi.

Potrivit acestuia, pacienţii cu alte boli infecţioase decât COVID-10 vor fi internaţi în secţiile de specialitate ale unităţilor medicale din localitatea unde a fost depistată infecţia.

Vasile Cepoi a precizat că, deşi numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi în ultima perioadă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi este ceva mai redus decât în cazul valurilor anterioare ale pandemiei, gravitatea bolii este mult mai mare.

Directorul DSP a mai spus că una dintre problemele cu care se confruntă medicii ieşeni o reprezintă refuzul pacienţilor de a face publice numele contacţilor direcţi.

„Persoanele depistate pozitiv refuză să facă publice numele persoanelor cu care au fost în contact direct, motiv care îngreunează foarte mult desfăşurarea anchetelor epidemiologice”, a afirmat Vasile Cepoi.

Acesta a precizat că autorităţile sunt pregătite în orice moment să suplimenteze numărul de paturi din secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) destinate bolnavilor de COVID-19 aflaţi în stare gravă.

„În prezent, în secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) sunt ocupate  20 de paturi ATI. Este vorba despre nouă paturi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, cinci paturi la Spitalul Municipal Paşcani, patru paturi la Spitalul de Neurochirurgie şi două paturi la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria”, a anunţat directorul DSP Iaşi, care a precizat că în momentul de faţă, în spitalele ieşene mai sunt libere trei paturi ATI, respectiv două paturi la Spitalul “Sfântul Spiridon” şi un pat la Spitalul Municipal Paşcani.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;