Aproape 62.000 de elevi şi preşcolari ieşeni revin începând de luni la şcoală

Aproape 62.000 de preșcolari și elevi din municipiul Iaşi, din care 54.583 la unitățile de învățământ de stat şi 7.305 la cele private, vor începe luni, 13 septembrie, un nou an şcolar.

Deschiderea oficială a noului an şcolar în municipiul Iaşi va avea loc la ora 9.00, la Şcoala Gimnazială „Dimitrie A. Sturdza”, din strada Cetățuia nr. 3, după care autorităţile locale împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean se vor deplasa în cartierul zona Tătărași, unde, începând cu ora 9.30 vor participa la manifestările programate la Grădinița cu Program Prelungit (GPP) nr. 20, din strada Stejar nr. 23) şi, respectiv, la Creșa nr. 8 „Poienița însorită”, din strada Stejar nr. 27).

La ora 10.00, primarul Mihai Chirica va fi prezent la manifestările programate la Creșa nr. 1 „Universul copiilor”, din strada Țuțora nr. 3), unitate de învățământ preșcolar care în această vară a beneficiat de lucrări de extindere și modernizare, în valoare de 2,2 milioane de lei, finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), precum și de la bugetul local, în valoare de  500.000 de lei.

Pentru noul an de învăţământ a fost alocată suma de  83.154.510 lei , din care circa o treime reprezintă fonduri de la bugetul local.

La fel ca în anii trecuți, autorităţile locale au luat măsuri pentru desfăşurarea în siguranţă a procesului educaţional atât în interiorul cât şi în exteriorul unităţilor de învăţământ.

“Încă din luna august am organizat echipe mixte pentru fiecare școală. Împreună cu colegii de la Direcția Tehnică, Servicii Publice SA, Salubris SA și Citadin SA ne asigurăm să nu fie probleme în legătură cu tot ceea ce înseamnă iluminat public, căi de acces, treceri de pietoni, indicatoare rutiere, spații verzi, arbori, curățenie și tot ce mai este necesar. Echipele noastre au verificat și remediat, acolo unde a fost cazul, starea rețelelor de utilități, iar Termo-Service SA a verificat sistemele de termoficare, pentru a pregăti sezonul de încălzire. Totodată, am solicitat verificarea tuturor șantierelor și lucrărilor din unitățile școlare, pentru a vedea ce grupe sau clase sunt afectate de lucrări și pentru a căuta, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean (IŞJ), soluții pentru toți preșcolarii și elevii. Poliția Locală se va mobiliza la maximum pentru a asigura activitatea școlară în bune condiții, atât în ceea ce privește siguranța elevilor în preajma unităților școlare, fluidizarea circulației în zonele acestora, dar și prevenirea unor fenomene grave, precum actele de tâlhărie, huliganism sau consumul de droguri. Poliția Locală va monitoriza unitățile școlare (grădinițe, școli gimnaziale și licee), în vederea asigurării ordinii publice, siguranței în trafic și identificării societăților comerciale, amplasate în apropierea unităților școlare, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor conform prevederilor Hotărârii de Guvern 128/1994”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;