5:14 pm - Monday April 30, 5240

În spitalele din Iaşi mai sunt libere doar două paturi la Terapie Intensivă

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), miercuri, 22 septembrie, la Iaşi mai erau libere doar două paturi la Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19, unul la Spitalul “Sfântul Spiridon” şi respective unul la Spitalul de Neurochirurgie “Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Situaţia privind gradul de ocupare a paturlor de la ATI în spitalele ieşene era, miercuri, la prânz, 17 paturi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, 6 paturi la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, 7 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 15 paturi la Spitalul de Neurochirurgie, 4 paturi la Spitalul Clinic CF Iași, 5 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”,  5 paturi la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, 3 paturi la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași și 3 paturi la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” – în total 65 de paturi.

În ceea ce priveşte paturile din saloane destinate bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, conform raportărilor, miercuri, 22 septembrie, erau ocupate 421 paturi.

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 276 de paturi: CF Paşcani – 23 paturi, CF Iaşi – 70 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 50 paturi, Spitalul de Boli Infecţioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 14 paturi ATI  la Spitalul “Sf. Spiridon” și 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate trei paturi ATI.

În momentul de față sunt patru persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus, care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate trei paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm că sunt ocupate cinci paturi.

În zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate cinci paturi ATI.

În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate patru paturi.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;