5:14 pm - Tuesday April 29, 0910

Patru focare noi de coronavirus la Iaşi. Trei dintre acestea, la Institutul de Psihiatrie „Socola”

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a anunţat marţi, 28 septembrie, apariţia  a patru focare noi de COVID-19 în judeţ, dintre care trei la Institutul de Psihiatrie „Socola” – Secţia IX Cronici „Winkler”, Secţia Bârnova II şi, respectiv, Laboratorul de sănătate mintală.

În primul caz este vorba despre patru persoane (un medic şi trei pacienţi) depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, care au fost izolate în spital. S-a efectuat curățenia și dezinfecția spațiilor secției, iar personalul pozitiv este izolat la domiciliu, sub monitorizarea medicilor de familie.

În cel de-al doilea caz este vorba de trei persoane (doi angajaţi şi un pacient) confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Pacientul a fost izolat în spital și monitorizat, iar personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu, fiind, de asemenea,  monitorizat de către medicii de familie.

În cel de-al treilea caz este vorba despre cinci angajaţi depistaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, care au fost izolaţi la domiciliu și monitorizaţi de medicii de familie.

Cel de-al patrulea focar de COVID-19 este cel de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) – Centrul de Servicii Sociale „C.A. Rosetti” Iaşi, unde în urma examenului epidemiologic, trei beneficiari au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Aceştia au fost izolați în centru și monitorizați de personalul medical angajat.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;