Încă opt centre de vaccinare anti-COVID deschise de la 1 octombrie în judeţul Iaşi

Începând de vineri, 1 octombrie, în judeţul Iaşi se vor redeschide opt centre de vaccinare din totalul celor care în ultimele săptămâni au avut activitatea suspendată din cauza lipsei persoanelor care să dorescă se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV-2.

Cu aceste opt centre redeschise, în judeţul Iaşi vor funcţiona, în total, de la 1 octombrie, 47 de centre de vaccinare anti-COVID, 20 dintre acestea fiind amenajate în spitale, destinate personalului medical.

„Numărul de cazuri pozitive a început să crească progresiv, de la zi la zi, și asta pune mare presiune pe medici și pe spitale. Cazurile care ajung să fie spitalizate sunt din ce în ce mai periculoase pentru viețile oamenilor. Medicii constată că marea majoritate a cazurilor grave, care necesită terapia intensivă, provin din rândul persoanelor nevaccinate. Alternativa cea mai la îndemână este vaccinarea, iar imunizarea cu doza a III-a pentru cei care îndeplinesc condițiile este o alegere foarte bună. Redeschidem centrele care nu au avut activitate o perioadă și suntem pregătiți să vaccinăm în continuare, aceasta este direcția către revenirea la normalitate”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iaşi.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;