5:13 pm - Thursday April 19, 9201

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă în această dimineaţă în curtea Mitropoliei

În această dimineaţă, în prezenţa unui sobor de preoţi în frunte cu Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost scoase din Catedrala Mitropolitană şi aşezate pe baldachinul special amenajat în faţa bisericii.

Procesiunea s-a desfăşurat în prezenţa a câtorva mii de pelerini care aşteptau la rând pentru a se putea închina la moaştele Sfintei.

În acest an, pelerinajul prilejuit de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Ocrotitoarea Iaşului şi a Întregii Moldove, se va desfăşura în condiţii speciale, cauzate de pandemia de coronavirus.

Având în vedere că, în acest moment, municipiul Iaşi se află în scenariul roşu închis de pandemie, în care rata de incidenţă a cazurilor noi de coronavirus a depăşit 7,5 la mie, autorităţile locale au stabilit o serie de măsuri menite să prevină şi să combată răspândirea virusului în comunitate.

Astfel, pelerinii sunt obligaţi să poarte masca de protecţie pe întreaga durată a manifestărilor, să păstreze distanţa fizică între persoane şi să se igienizeze perioadic cu dezinfectant.

Faţă de anul trecut, când accesul la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost permis doar credincioşilor cu domiciliul în municipiul Iaşi, în acest an se vor putea închina la sfintele relicve toţi credincioşii, indiferent de localitatea din care aceştia au venit la Iaşi.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;