Deputatul USR PLUS Monica Berescu cere anularea manifestărilor prilejuite de “Sărbătorilor Iaşului”

Deputatul USR PLUS de Iaşi Monica Berescu cere autorităţilor locale să anuleze toate manifestirile religioase şi laice prilejuite de “Sărbătorile Iaşului” din acest an, având în vedere incidenţa ridicată a cazurilor de coronavirus înregistrată în municipiu.

“Iașul a depășit astăzi pragul de peste 8,5 cazuri de COVID 19 la 1000 de locuitori,  iar Sărbătorile Iașului sunt în plină desfășurare. Am trimis acum câteva zile o adresă către Prefectura Iași, prin care am cerut răspunsuri privind măsurile adoptate pentru a garanta sănătatea și siguranța cetățenilor în timpul pelerinajului și a festivităților programate. Nici până la această oră nu am primit răspuns. Solicit responsabilitate din partea autorităților locale. Ei sunt primii care ar trebui să asculte strigătul disperat al medicilor, al directorului de la Infecțioase și semnalul de alarmă tras de directorul DSP Iași. Mă adresez Arhiepiscopia Iașilor – Mitropolia Moldovei și Bucovinei cu rugămintea de a lupta alături de personalul medical pentru a opri această pandemie. Le cer ferm autorităților din Iași să nu fie co-partaşe la pierderi de vieți omeneşti. Fac un apel public către primarul Mihai Chirica și către Instituția Prefectului – Județul Iași, prin care le solicit să oprească toate manifestările planificate pentru Sărbătorile Iașului. Cum poate sărbători un oraș în care se îmbolnăvesc zilnic sute de oameni și mor alte zeci? Domnilor, încă puteți opri această bombă epidemiologică cu ceas!”, se arată într-un mesaj postat de parlamentarul ieşean pe contul propriu de socializare.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 569 de cazuri noi de coronavirus, în uşoiară scădere faţă de raportarea din ziua precedentă.  În municipiul Iaşi, rata de infectare este de 9,25 cazuri la mia de locuitori (faţă de 7,90 ieri).  Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), până duminică, 10 octombrie, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 54.051 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 şi 1.159 de decese.

Filed in: Informațía zilei, Politic

Comments are closed.

;