Zeci de ambulanţe cu pacienţi COVID în curtea Spitalului de Boli Infecţioase

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat  că unitatea pe care o coordonează este asaltată zilnic de ambulanţe cu pacienţi suspecţi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 sau pozitivi, care din cauza lipsei de paturi din saloane şi secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) sunt consultaţi şi trataţi de medici direct în autospeciale.

“Aşa cum am mai spus: suntem în cel mai sumbru scenariu pe care ni l-am imaginat. Curtea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva este asaltată şi ocupată în totalitate de ambulanţe cu pacienţi suspecţi sau pozitivi care urmează să fie consultaţi de medicii specialişti. Marea majoritate vor necesita internare, în schimb, locuri disponibile nu mai sunt. Vom iniţia tratamentul, îngrijirea şi monitorizarea pacienţilor în interiorul ambulanţelor. Pacientii sunt în proporţie de peste 99% nevaccinaţi, de aceea am susţinut şi îmi menţin sfatul medical: singura armă împotriva pandemiei este vaccinarea, iar în momentul de faţă lockdown-ul este necesar imperios! Putem să operaţionalizăm toate spitalele existente, toate paturile ATI; dacă nu ne vaccinăm şi nu impunem măsuri restrictive, legale şi corect epidemiologic, sistemul medical va ceda!”, a declarat medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 569 de cazuri noi de coronavirus, în scădere faţă de raportarea din ziua precedentă.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), până duminică, 10 octombrie, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 54.051 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 1.159 de decese.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;