Spitalul modular de la Leţcani a fost redeschis. Au fost internaţi zece pacienţi

În această seară, la Spitalul modular de la Leţcani au fost internaţi primii zece pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Vasile Cepoi, toţi pacienţii au forme medii de boală, cinci dintre aceştia, transferaţi de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului “Sfântul Spiriidon”, având nevoie de oxigenoterapie.

 “Începând din noaptea aceasta vom interna şi îngriji pacienţi în cadrul Secţiei Exterioare Leţcani. Vor fi îngrijiţi doar pacienţi cu forme medii COVID19, care nu necesită suport mare de oxigen şi pot beneficia de oxigenoterapie cu ajutorul concentratoarelor. După finalizarea montării, umplerii şi verificării bunei funcţionalităţi a stocătorului de oxigen vom putea îngriji şi pacienţi în secţia de anestezie şi terapie intensivă. Pacienţii vor trece prin triajul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Sf. Parascheva” Iaşi, vor fi evaluaţi, consultati şi vor fi directionaţi spre Spitalul modular de la Leţcani”, a afirmat medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Potrivit acestuia, începând din această seară, Spitalul modular de la Leţcani are  operaţionalizate două saloane care pot primi, în prima fază, un număr de până la 20 de pacienţi.

„Dorindu-ne ca pacienţii internaţi la Leţcani să beneficieze de îngrijire specializată, conform standardelor spitalului de boli infecţioase, am detasat doi medici infecţionişti (unul fiind şeful secţiei boli infectioase), un medic specialist ATI (şef de secţie) şi două asistente şefe (una pentru sectorul boli infecţioase şi una pentru secţia de terapie intensivă), toţi cu experienţă şi expertiză în tratarea pacienţilor COVID-19. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase” Sf. Parascheva” Iaşi are în sarcină managmentul medical al spitalului, prin asigurarea de medicamente şi materiale sanitare. Am considerat oportun să transferăm şi personal medical experimentat, astfel încât pacienţii să beneficieze de îngrijire medicală demnă de un centru universitar”, a mai precizat managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;