5:13 pm - Saturday April 19, 7902

1.254 de elevi şi 299 de profesori, confirmaţi cu COVID-19 la Iaşi

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a actualizat numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în unitățile de învățământ de pe raza județului Iași.

Astfel, potrivit raportării DSP, marţi, 19 octombrie, la nivelul judeţului Iaşi erau înregistrate 79 de cazuri de antepreșcolari/preșcolari confirmați COVID-19, din care patru cazuri de antepreşcolari şi 75 de cazuri de preşcolari.

În ceea ce priveşte numărul elevilor confirmați cu COVID-19, situaţia era următoarea: 240 de elevi din clasele I-IV, 954 de elevi din clasele V-XII, 14 cazuri la şcoala post-liceală sanitară, un caz la şcoala profesională şi 45 de studenţi, în total 1.254 de cazuri.

La acestea se adaugă 299 de cadre didactice confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şi 65 de persoane din cadrul personalului didactic auxiliar/personal nedidactic.

În judeţul Iaşi există, la această oră, 139 de grupe de învățământ preșcolar, primar care au cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, 335 de clase de învățământ gimnazial, liceal, profesional sau postliceal care au cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, la care se adaugă Colegiul Economic Administrativ Iaşi, Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” Iaşi, Colegiul Naţional “Garabet Ibrăileanu” Iaşi, Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” Iaşi, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 8 Iaşi, Grădiniţa cu Program Normal nr. 20 Iaşi – structură a Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 8 Iaşi, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 18 Iaşi, Şcoala Postliceană Sanitară “Aprendis” Iaşi.

În unităţile şcolare menţionate au fost luate măsuri de prevenire şi combatere a răspândirii virusului: izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete), reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;