Noi măsuri de combatere a răspândirii virusului în instituţiile aflate în subordinea Primăriei

În urma publicării în Monitorul Oficial, în cursul zilei de sâmbătă, 23 octombrie, a Hotărârii de Guvern pentru modificarea anexelor 2 şi 3 la HG 1090 – 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea epidemiei de COVID 19, conducerea Primăriei Municipiului Iaşi, în urma convocării de către primarul Mihai Chirica a Grupului de Lucru la Nivel Local pentru Combaterea Efectelor Pandemiei COVID 19, a decis următoarele măsuri, cu aplicare din ziua de luni, 25 octombrie 2021:

  1. La începerea activităţii şi pe tot parcursul zilei de lucru, pe toate zonele de acces în toate spaţiile Primăriei Municipiului Iaşi şi ale societăţilor comerciale subordonate se organizează puncte de triaj epidemiologic pentru toţi angajaţii şi toţi vizitatorii care au acces în perioada programului de lucru (purtarea măştii, verificarea temperaturii şi dezinfectarea obligatorie).
  2. În vederea evitării aglomeraţiei în mijloacele de transport în comun, respectiv la accesul în instituţii, programul Primăriei Municipiului Iaşi pentru toate departamentele acesteia va fi decalat pe o perioadă de o oră, începând cu ora 7:00, în trei segmente orare. Totodată, la toate birourile aglomerate (unde nu poate fi asigurat un spaţiu de 5 mp per angajat), serviciul public va fi asigurat în două schimburi sau prin telemuncă, ţinându-se cont de numărul persoanelor care sunt vaccinate sau au trecut prin boală.
  3. Accesul tuturor vizitatorilor în instituţiile şi serviciile aflate în coordonarea Municipiului Iaşi, în conformitate cu HG 1130 din 2021, art. 12, alin 4, este permis este permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  4. Documentele urgente (precum certificate de naştere, certificate de deces, depunerea cererilor pentru ajutoare la încălzire şi alte tipuri de ajutoare etc), se vor prelucra prin punerea la dispoziţie a unor ghişee speciale, cu acces din exterior.
  5. Din cauza măsurilor de suspendare a cursurilor şcolare pentru următoarele 14 zile, capacitatea de transport a CTP Iaşi va fi redusă cu circa 30%, respectiv un parc activ de 86 de autobuze şi 48 de tramvaie. Totodată, anunţăm toţi călătorii că masca rămâne obligatorie pe tot parcursul călătoriei, precum şi în staţii, iar compania de transport este obligată să verifice respectarea măsurilor de siguranţă sanitară, măsuri care trebuie respectate şi de proprii angajaţi. Începând de luni, se reia activitatea de dezinfectare a staţiilor de transport în comun şi continuarea dezinfectării mijloacelor de transport.
  6. Activitatea creşelor de pe raza Municipiului Iaşi va continua cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară în vigoare.
  7. Programul angajaţilor tuturor instituţiilor publice aflate în coordonarea Primăriei Municipiului Iaşi (Salubris, TermoService, Compania de Transport Public, Poliţia Locală, Citadin, Servicii Publice) va fi organizat în schimburi şi / sau decalat, acolo unde este cazul.
  8. Accesul în pieţele agroalimentare din Municipiul Iaşi va fi permis doar persoanelor care poartă mască de protecţie, aceasta fiind obligatorie atât pentru personalul administrativ, cât şi pentru comercianţi.
  9. Talciocul şi Târgul de Maşini vor funcţiona la 30% capacitate, accesul fiind permis doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Măsurile menţionate intră în vigoare începând de luni, 25 octombrie 2021, şi sunt valabile până la o nouă reglementare ulterioară.

”Fac apel la toţi cetăţenii Municipiului Iaşi să respecte măsurile autorităţilor, pentru a putea opri răspândirea epidemiei COVID 19. Dar, ca să putem scăpa de virus, arma cea mai eficientă rămâne în continuare vaccinul. Vă rog să aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră şi de a celor dragi: informaţi-vă din surse credibile, nu cădeţi pradă dezinformărilor şi alegeţi să vă vaccinaţi!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;