Rată de pozitivare de 70,8% la testele solicitate la domiciliu de ieşeni

Ca urmare a răspândirii infecției cu noul coronavirus, numărul persoanelor simptomatice care solicită testări la domiciliu a ajuns în ultimele săptămâni, în judeţul Iaşi, la o medie de 600 – 700 pe zi. Dată fiind situația extrem de gravă cu care se confruntă județul Iași, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a sprijinit în această perioadă Serviciul Judeţean de Ambulanță (SJA) prin suplimentarea numărului de echipe care se deplasează în teritoriu (cu sprijinul altor instituții care au pus la dispoziție personal și mijloace auto), fiind constituite aproximativ 20 – 23 de echipe mobile de testare, în funcție numărul cererilor de testare zilnice.

La nivelul județului Iași, de la 1 octombrie și până în prezent, echipajele DSP Iași și SJA Iași au efectuat 11.362 de testari la domiciliu. S-a constatat că 8.039 de teste au avut rezultat pozitiv, 3.185 au avut rezultat negativ și 138 de teste au fost neconcludente. Prin urmare, rata de pozitivare în cazul testărilor la domiciliu, la solicitările persoanelor simptomatice, este de 70,8 %.

„Aducem alese mulțumiri următoarelor instituții și unitați medicale, care în această perioadă dificilă ne sprijină cu personal și mijloace auto, în vederea testării la domiciliu a persoanelor care prezintă simptome COVID-19: Prefectura Județului Iași, Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Antibiotice Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea  „Alexandru Ioan Cuza”, Școala Postliceală Sanitară de Stat „Grigore Ghica Vodă”, Direcția de Asistență Socială, Inspectoratul Școlar Județean, Apavital, Ambulanța Privată Dacomed, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul de Poliție Județean, Poliția Locală Iași, Primăria Aroneanu, Primăria Miroslava, precum şi şi Institutului de Oncologie, Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Spiridon”, Spitalului Clinic de Recuperare, Spitalului Clinic Județean de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Elytis Hospital, Spitalului Arcadia, Institutului de Psihiatrie “Socola” şi Spitalului “Sf. Sava”. Mulțumim, de asemenea, angajaților DSPi, SJA și instituțiilor pentru sprijinul acordat”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;