6:19 am - Friday August 12, 2022

Numărul cazurilor de coronavirus, în ușoară scădere la Iași

În ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost înregistrate 322 de cazuri noi de coronavirus, în ușoară scădere față de ziua anterioară, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 37 de externări și 40 de internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-a înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, numărul total de decese fiind de 2.447.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile au efectuat 53 de recoltări.

La cabinetele medicilor de familie, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 38 de persoane. O persoană a primit doza I și patru persoane au primit cea de-a II-a doză. Cu doza a III-a s-au vaccinat 17 persoane, iar 16 persoane au primit doza a IV-a.

În ceea ce privește gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19 din județul Iași, conform raportărilor, joi, 4 august, erau ocupate 210 paturi (în creștere față de ziua anterioară), din care opt paturi la ATI (din care unul ocupat la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna”).

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 3 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase
  • 2 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie

 În momentul de faţă sunt libere 18 paturi ATI:

  • 1 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 5 paturi ATI a Spitalul de Boli Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pascani
  • 6 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu este ocupat niciun pat la ATI.

În momentul de față, patru persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus  urmează tratament prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat un pat la ATI. În ceea ce privește zona medicală sunt ocupate patru paturi.

În zona ATI COVID de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași este ocupat un pat. În ceea ce privește zona medicală COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași sunt ocupate 25 de paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, joi, 4 august, un număr de 1.499 de persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a emis, în total, 117.252 de decizii pentru persoanele aflate în izolare.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;