Primarul Mihai Chirica, în vizită pe șantierul deschis în parcul din fața Teatrului Național

Primarul Mihai Chirica a vizitat joi, 8 septembrie, şantierul organizat pentru lucrările de reabilitare și modernizare a parcului din faţa Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”.

„Am organizat lucrările pe etape. Prima presupune lucrări de decopertare şi îndepărtare a vegetaţiei bolnave sau inestetice în arealul cuprins între strada Agatha Bârsescu şi aleea centrală a parcului, urmând ca în etapa a doua constructorul să intervină pe cealaltă jumătate a amplasamentului, de la aleea centrală spre pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

De asemenea, așa cum am anunțat, o parte din vegetaţia existentă, anume cea matură și valoroasă, se va regăsi pe acelaşi amplasament şi la finalizarea lucrărilor. Este îndepărtată doar vegetaţia pitică şi am cerut ca toate intervențiile în parc să fie făcute cu mare atenţie pentru a nu pune în pericol speciile de arbori care vor rămâne la finalizarea lucrărilor.

Am decis foarte clar împreună cu constructorul să fie asigurată continuitatea în desfăşurarea lucrărilor, iar acestea să fie finalizate în conformitate cu prevederile contractului, până la sfârșitul anului viitor.

Există, desigur, o supraveghere arheologică, iar toate vestigiile valoroase descoperite vor fi conservate și puse în valoare”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Terenul amenajat are o suprafață de 9.744 metri pătrați, iar spațiile verzi vor reprezenta peste 7.200 de metri pătrați.

Proiectul include amenajarea, sistematizarea verticală și refuncționalizarea zonei ca spațiu cultural, elemente de mobilier urban, realizarea și montarea de elemente constructive (teatru de vară în aer liber, foișor, panou pentru expoziții, fântână interactivă, fântâni cu cascadă, fântâni de apă potabilă, gradenă circulară, toalete ecologice cu autocurățare), amenajarea de spații verzi, trasee de circulații pietonale, sistem de iluminat modern etc.

Costul total al lucrarilor se ridica la 18.359.366,60 lei.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;