7:58 am - Sunday September 25, 2022

Numărul cazurilor noi de COVID, în scădere la Iași

În ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost înregistrate 52 de cazuri noi de coronavirus, în scădere față de ziua anterioară, anunță Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 21 de externări și 10 internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, numărul total de decese fiind de 2.498.

Referitor la solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile au efectuat două testări.

În ceea ce privește gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19 din județul Iași, conform raportărilor, joi, 22 septembrie, erau ocupate 75 de paturi, din care 5 paturi la ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 5 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase

În momentul de faţă sunt libere 19 de paturi ATI:

  • 3 paturi la Spitalul de Infecțioase
  • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pașcani
  • 6 paturi ATI la Spitalul” Sfântul Spiridon”
  • 4 paturi la Spitalul de Neurochirurgie

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu este ocupat niciun pat la ATI.

În momentul de față, cinci persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus urmează tratament prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturi la ATI. În zona medicală sunt ocupate 3 paturi.

În zona ATI COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturi. În ceea ce privește zona medicală COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași sunt ocupate două paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, joi, 22 septembrie, un număr de 354 de persoane se află în izolare.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 123.918 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80.708 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;