O nouă ediție LesFilms de Cannes à Iași. În program, filmul care a câștigat Palme d’Or

În perioada 18-20 noiembrie, la Cinematograful Ateneu va avea loc cea de-a VI-a ediţie LesFilms de Cannes à Iași, festival cu tradiție, care aduce cele mai bune filme prezentate și premiate la Cannes și la alte festivaluri din lume.

Programul celor trei zile include filme din competiția de la Cannes de anul acesta, alături de producții premiate cu premiul aniversar, Grand Prix, Quinzaine des Réalisateurs, dar și premiul Palme d’Or – pentru filmul Triangle of Sadness. Toate filmele vor fi introduse de Irina-Margareta Nistor, invitat special al ediției.

Festivalul este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Ateneul Național din Iași, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” Iași și împreună cu Asociația Artis și Asociația Studenților Jurnaliști din Iași.

„Ne bucurăm că filmele care au rulat la cel mai mare festival de film din lume se văd și pe marele ecran de la Cinema Ateneu. Este un lucru de care cinefilii ar trebui să profite, mai ales că majoritatea producțiilor sunt apreciate la nivel internațional și recomandate de critica de specialitate”, precizează Andrei Giurgia, coordonatorul activității cinematografice de la Ateneul Național din Iași.

LesFilms de Cannes à Iași este unul dintre festivalurile anuale care se întâmplă la Iași și marchează, totodată, aniversarea Cinematografului Ateneu. În octombrie 2017, la a doua ediție LesFilms de Cannes à Iași, a fost inaugurat primul cinematograf de stat de după 1989, în prezența regizorului ieșean Cristian Mungiu.

Biletele pentru fiecare proiecție sunt puse în vânzare pe site-ul https://cinemaiasi.ro/les-films-de-cannes-a-iasi-2022/ și la casieria Ateneului, la prețul de 20 lei.

 

 

Filmele pot fi vizionate după următorul program:

18 noiembrie

18.30 – Tori et Lokita – (regia Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne) – PREMIERĂ

19 noiembrie

14.00 – Flee – Evadare – (regia Jonas PoherRasmussen) – PREMIERĂ

17.00 – Close – Close – (regia LukasDhont) – PREMIERĂ

20.00 – Un beau matin – (regia Mia Hansen-Løve) – PREMIERĂ

20 noiembrie

15.00 – R.M.N. – (regia Cristian Mungiu) – AP 12 – PROIECȚIE ÎN CADRUL LFDC A IASI 2022

18.30 – Triangle of Sadness – Triunghiul tristeții – (regia Ruben Östlund) – PREMIERĂ – AP 12

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;