Un nou pas pentru eficientizarea sistemului de management integrat al deşeurilor

Întrunit în şedinţă ordinară, plenul Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi a aprobat joi, 26 ianuarie, noile organigrame ale unităţilor medicale aflate în subordinea acestei instituţii, respectiv Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Maternitatea ”Cuza Vodă” și Spitalul de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva”. de asemenea, la propunerea conducerilor celor trei unități, aleşii judeţeni au aprobat suplimentarea numărului de posturi, transformarea unora dintre ele, precum şi înființarea de noi cabinete în cadrul ambulatoriilor, începând cu data ded 1 februarie 2023.

Tot în cadrul şedinţei de joi, consilierii au aprobat închiderea mai multor centre de plasament din judeţ, care vor fi reabilitate și care urmează să primească alte destinații, dar şi construirea de case de tip familial pentru actualii beneficiari ai acestora. Nu în ultimul rând, plenul CJ a aprobat preluarea de la Salubris SA în administrarea județului Iași a două subcompartimente din celula 1 a Depozitului Ecologic de la Țuțora.

“În mod normal, tot ceea ce înseamnă sistemul de management integrat al deșeurilor în județul nostru trebuie operat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate (ADIS). Astăzi facem posibil să preluăm subcompartimentele de la Salubris, urmând ca apoi celula să fie scoasă la licitație în integralitate, pentru ca noul operator să poată gestiona întregul sistem de la Țuțora. Pentru Consiliul Județean este foarte important să creștem cantitatea de deșeu reciclabil, pentru că doar în felul acesta putem să deviem de la groapă o mare parte din aceste deșeuri care pot fi introduse în economia circulară”, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iaşi, la finalul şedinţei.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;