5:13 pm - Thursday April 19, 0964

Ciprian Paraschiv revine în funcţia de preşedinte al Politehnicii Iaşi!

Fostul preşedinte al Politehnicii Iaşi, Ciprian Paraschiv, revine în funcţia de preşedinte executiv al clubului , după ce instanţa de judecată i-a dat câştig de cauză, la începutul acestui an, în procesul pe care l-a intentat clubului din Dealul Copoului, după ce a fost demis din funcţie în anul 2021.

Într-un mesaj postat sâmbătă pe pagina proprie de socializare, Ciprian Paraschiv anunţă că a căzut la un acord cu clubul ieşean în ceea ce priveşte reeşalonarea în tranşe, pe o perioadă de un an, a despăgubirilor în valoare de 130.000 de euro pe care oficialii din Copou urmează să i le plătească, potrivit deciziei Tribunalului Municipiului Bucureşti, ca urmare a demiterii sale din funcţie, în urmă cu doi ani.

Totodată, fostul căpitan al Politehnicii Iaşi face cunoscut faptul că a acceptat să revină în funcţia de preşedinte executiv al clubului (aşa cum se precizează în decizia judecătorilor) pe o perioadă limitată de timp, respectiv 6 luni, cu pretenţii salariale modice.

Mai jos, postarea integrală a lui Ciprian Paraschiv.

Dragi suporteri ai Politehnicii Iași,

Din motive obiective, nu am avut nicio ieșire publică după ce Curtea de Apel București a stabilit că tot ceea ce am pățit în prima jumătate a anului 2021 a fost nedrept, nelegal.

Vă asigur însă că imediat cum am aflat sentința 𝐚𝐦 𝐚𝐯𝐮𝐭 𝐭𝐨𝐭 𝐟𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐢ț𝐢𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚 𝐏𝐨𝐥𝐢, 𝐜𝐥𝐮𝐛𝐮𝐥 𝐢𝐧𝐢𝐦𝐢𝐢 𝐦𝐞𝐥𝐞, 𝐬𝐚̆ 𝐧𝐮 𝐬𝐮𝐟𝐞𝐫𝐞. Chiar dacă personal pierdeam, din nou, mult. Am făcut-o discret, nu cu discursuri găunoase sau declarații pompieristice precum cele ale unora care “mor” de dragul suporterilor Iașului și echipei, dar care nu au habar de trăirile fanilor sau de ceea ce s-a întâmplat cu adevărat la Politehnica.

Pentru ca adevărul să nu fie uitat, le reamintesc “samaritenilor” care nu știu că o persoană nu poate renunța la drepturile stabilite de justiție, lucru stipulat clar de Codul Muncii, ce am făcut ca președinte la clubul care mi-a dat totul și căruia i-am oferit, ca jucător și conducător, sânge, inimă, suflet, bani.

În 2020 am renunțat la unul dintre cele mai importante posturi din fotbalul românesc pentru a mă întoarce acasă și a face din Poli un club 2.0, care să funcționeze pe principii moderne, europene. În ciuda piedicilor, mai bine zis faulturilor grosolane, și a promisiunilor neonorate, am făcut primii pași spre a clădi echipa frumoasă, dorită de toți fanii care m-au copleșit cu dragostea lor. Am tăiat sinecurile, am pus bazele reformei, am adus sponsori, am evitat falimentul și 𝐚𝐦 𝐢̂𝐧𝐜𝐡𝐞𝐢𝐚𝐭 𝐚𝐧𝐮𝐥 𝟐𝟎𝟐𝟎 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭, după cum reiese din raportul de audit! Asta în plină pandemie, când mai toate cluburile din lume s-au prăbușit economic. Totul s-a întâmplat în condițiile în care Primăria a dat Politehnicii în 2020, în liga I, de două ori și jumătate mai puțini bani decât dă la Liga a II-a!

Din punct de vedere sportiv, am avut un rol determinant în evitarea retrogradării.

Din păcate, când echipa avea cel mai mare nevoie de ajutor, am fost lăsat al nimănui și lovit din toate părțile de persoane hulite de ieșeni. Chiar și așa, sunt convins că puteam salva corabia, din fruntea căreia am fost îndepărtat, practic, în martie 2021.

𝗦ă 𝗻𝘂 𝘀𝗲 𝘂𝗶𝘁𝗲 𝗻𝗶𝗰𝗶𝗼𝗱𝗮𝘁ă!

Retrogradarea a apărut după ce Poli nu a câștigat niciun punct acasă în patru meciuri jucate în play-out, într-o perioadă în care nu mai aveam nicio putere în club, nefiind ascultat, de pildă, când m-am opus îndepărtării golgheterilor Andrei Cristea și Andreias Calcan, o greșeală capitală! Cu doar două victorii din patru meciuri în Copou, cu adversari modești, Politehnica se putea salva atunci!

În ceea ce privește deschiderea litigiului de muncă, aceasta a apărut abia după ce o altă inițiativă a mea, 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐚̆𝐫𝐭̦𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐦𝐢𝐚𝐛𝐢𝐥ă, care ar fi costat clubul circa o zecime din suma actuală, 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐫𝐞𝐟𝐮𝐳𝐚𝐭ă!  Și din această cauză, apreciez faptul că actuala conducere a anunțat că vrea să recupereze pagubele produse Politehnicii de la persoanele vinovate.

Ieșenii și Poli nu trebuie să plătească prejudiciile generate de incompetență și răutate!

Întorcându-mă la prezent, sunt bucuros că 𝐮𝐧𝐚 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 l𝐞-𝐚𝐦 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐬 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐬ă 𝐧𝐮 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐥𝐚𝐩𝐬 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐚𝐠𝐫𝐞𝐚𝐭ă 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞, 𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐢𝐭𝐢𝐠𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐜ă 𝐮𝐫𝐦𝐚̂𝐧𝐝 𝐚 𝐟𝐢 𝐟ă𝐜𝐮𝐭ă î𝐧 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞 𝐞𝐭𝐚𝐩𝐞, 𝐩𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐚𝐧.

Deși aveam dreptul legal de a primi toate drepturile într-o singură tranșă, nu puteam să fiu eu cel care să sufoce clubul și să-i pună piedică în cursa pentru promovare.

În plus, tot pentru ca Poli să nu sufere, 𝐚𝐦 𝐫𝐞𝐧𝐮𝐧𝐭̦𝐚𝐭 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐯𝐢𝐝𝐮𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐜ă, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐨 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝ă 𝐧𝐞𝐝𝐞𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐧𝐚𝐭ă. Am acceptat să mai lucrez doar șase luni ca președinte executiv, perioadă în care, 𝐥𝐚 𝐢𝐧𝐢𝐭̦𝐢𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚 𝐦𝐞𝐚, 𝐯𝐨𝐢 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐮𝐧 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐫𝐢𝐮 𝐫𝐞𝐝𝐮𝐬. 𝐓𝐨𝐭𝐨𝐝𝐚𝐭ă, 𝐚𝐦 𝐫𝐞𝐧𝐮𝐧𝐭̦𝐚𝐭 𝐥𝐚 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐞𝐥𝐞𝐥𝐚𝐥𝐭𝐞 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐮𝐚𝐥𝐞 𝐥𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐯𝐞𝐚𝐦 𝐝𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐥.

În următoarea jumătate de an, voi fi, ca și până acum, trup și suflet pentru oraș, pentru culori, voi fi dedicat și-i voi sprijini total pe cei care au dus Politehnica foarte aproape de promovare.

Indiferent de ce se va întâmpla după cele șase luni în care voi continua să activez oficial la cel mai frumos club din lume, îi asigur pe toți cei care simt și respiră “alb-albastru” că voi rămâne, toată viața, un slujitor necondiționat al fotbalului ieșean.

Am putut pentru Poli, voi putea mereu!

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;